Marele premiu „Aurelia Fătu Răduțu” a plecat în județul Alba!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Ediția cu numărul XX, una jubiliară pentru bocșeni,  și-a stabilit câștigătorii. Dacă marele premiu a plecat din Caraș-Severin, locul I a rămas la Reșița.

Cele două zile de festival au mobilizat locuitorii orașului Bocșa, dar și pe cei din împrejurimi. Asta pentru că spectacolul și eleganța au fost la ele acasă, iar invitații de seamă ai organizatorilor i-au determinat pe spectatori să revină cu mare drag să urmărească manifestarea, în ciuda temperaturii cu multe grade Celsius. Organizatorii cataloghează ediția din acest an ca fiind una „fierbinte” și la propriu, și la figurat. Marele premiu al festivalului a fost câștigat de Alina Secășan, din comuna Câlnic, județul Alba (FOTO: stânga). Tânăra solistă s-a declarat emoționată și surprinsă de trofeul care i-a revenit.

„Noi, concurenții, ținem legătura unii cu alții, vorbim despre festivalurile la care participăm, ne înscriem, mergem și ne întâlnim cu toții. E un prilej de bucurie faptul că ne întâlnim la diferite concursuri. Aurelia Fătu Răduțu este o interpretă cunoscută și consacrată și am ascultat-o de mic copil. Concursul de aici a fost unul interesant. Nu mi-a fost teamă să mă înscriu, dar am avut emoții. Era firesc! A fost o experiență frumoasă, până la urmă. De obicei, sunt bucuroasă indiferent de premiul pe care îl primesc, iar acum sunt foarte fericită că am reușit să primesc premiul cel mare”, a spus Alina Secășan pentru www.expressdebanat.ro .

Locul I al Festivalului „Aurelia Fătu Răduțu” a rămas la Reșița, prin performanța Iasminei Iova (FOTO: dreapta). Tânăra artistă studiază la Colegiul Național de Arte „Ion Vidu”, din Timișoara, dar 9 ani de zile a studiat muzica la Liceul de Artă „Sabin Păuța”, din Reșița. „Am fost premiată cu locul I, iar acest premiu este foarte important pentru mine. Mă bucur din sufet că l-am obținut, mai ales că și anul trecut am participat la acest concurs și am luat locul al treilea. A fost un progres pentru mine. Emoțiile cele mai mari le am la preselecție, dar am trecut cu bine de toate. Am avut emoții mari și pentru că au fost concurenți buni din toată țara. Locul I înseamnă multă muncă și că trebuie să progresez și să nu mă fac de rușine. La anul voi veni invitată, sper, în gală”, spune Alina.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În ce îi privește pe ceilalți concurenți, pe podiumul Festivalului „Aurelia Fătu Răduțu” au urcat Narcisa Băleanu, care a obținut locul II, și Florin Mihalache, care a reușit să obțină locul al III-lea. Mențiunea I a fost câștigată de Cristian Tomoni, iar a doua de Mirebela Ștefănescu. Cristian Moț a reușit să obțină premiul „P.B”, iar Alexandra Rancovici a primit premiul oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Ediție specială, încununată de succes
Pe lângă Primărie și Consiliul Local Bocșa, unul dintre organizatori a fost CJCPCT. Directorul instituției, Gheorghe Țunea, a explicat pentru Express de Banat importanța ediției cu numărul XX. „A fost una specială, o ediție jubiliară, omagiindu-se în primul rând marea interpretă, prima solistă profesionistă din Caraș-Severin, Aurelia Fătu Răduțu. În același timp, acțiunea a avut ca obiectiv promovarea cântecului vocal românesc și afirmarea unor tineri interpreți. Să nu uităm că la acest festival s-au lansat tinere talente care deja, astăzi, sunt artiști consacrați. A fost o ediție bună, în ciuda faptului că au fost doar 11 concurenți. Au fost puțini, dar buni, astfel că marele premiu a plecat în județul Alba, premiul întâi rămânând în Caraș-Severin. Desigur, trebuie să privim în ansamblu marele festival, pentru că la reușita lui și-au adus aportul deosebit și soliștii vocali consacrați care au evoluat pe scenă atât în seara concursului, cât și după gala laureaților. Aș aminti Ansamblul Junii Bocșei și Bocșana al Casei de Cultură din Bocșa, Ansamblul Semenicul al CJCPCT și, nu în ultimul rând, acest ansamblu venit din Serbia, chiar din comuna cu care orașul Bocșa s-a înfrățit”, a subliniat Gheorghe Țunea. O contribuţie deosebită a adus maestrul Gheorghe Zamfir, prin spectacolul extraordinar pe care l-a susținut special pentru bocșeni, în încheierea festivalului.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/