„Marele barosan de la PSD sună ca nu cumva Dunca să facă proiectul Nedeia!”

dunca romeo nedeia

Romeo Dunca îl arată cu degetul pe senatorul Ion Mocioalcă atunci când caută vinovați pentru faptul că marele său vis, proiectul montan Nedeia, a rămas și cel mai probabil va rămâne doar pe hârtie!

Legislația care protejează mediul, mai exact ariile protejate, este cea care l-a împiedicat pe actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin să monteze instalații de transport pe cablu și să construiască pensiuni pe Nedeia. Nu s-a schimbat nimic din acest punct de vedere nici în prezent, deși se tot vorbește despre eliminarea restricțiilor de acest gen. Romeo Dunca insistă însă să acuze rivali din scena politică pentru că Munții Banatului se laudă doar cu potențialul, nu cu lucruri realizate. „Îmi pare rău că județul și oamenii care sunt aici nu valorifică puterea mea de lucru și dorința corectă de a pune la dispoziția comunității toată munca și toată cheltuiala pe care eu am făcut-o înainte să intru în administrație. Am pus-o la dispoziția județului. E păcat că, în Caraș, anumiți oameni compromit la maxim această formațiune politică PSD și este rușinos că un membru important, Mocioalcă, marele barosan de la PSD, sună sau transmite mesaje primarilor sau consilierilor să nu voteze, ca nu cumva Dunca să facă proiectul.”, a acuzat președintele CJ după ce aleșii locali din Brebu și Obreja au refuzat să pună la dispoziția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Banatul Alpin Nedeia” suprafețe de teren ce ar urma să facă parte din domeniul schiabil desenat cu mulți ani în urmă de niște specialiști canadieni.

Romeo Dunca nu aduce absolut deloc în discuție restricțiile pe care le impune legislația în zone protejate precum Nedeia, probabil având semnale că totul se rezolvă la București. În schimb, a mai identificat un vinovat pentru că, de mai bine de zece ani, nu s-a mai construit nimic altceva sus în munte în afară de cabana pe care instanța îl obligă fără succes să o demoleze. „Și Popovici își permite să își manifeste influența, indiferent ce motive găsește. Obreja trebuia să pună la dispoziție 5000 mp din câteva sute de hectare și urma să primească în schimb un anume procent din venitul acestei dezvoltări. La Brebu, același lucru. Acolo, practic din 5.000 mp era nevoie de vreo 300 mp. Mi s-a făcut scârbă de faptul că cetățenii, consilierii și primarii care dau curs acestor presiuni nu înțeleg că, de fapt, lucrează împotriva comunității! Am zis că nu e momentul să mă mai implic, dar e păcat că s-ar fi putut face și nu se face. E o pierdere pentru județ. Pentru mine, pe plan personal, nu e nicio pierdere!”, a mai comentat Romeo Dunca pentru Express de Banat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/