Marcel Vela susține Timișoara în competiția „Capitale Europene ale Culturii”

Pe parcursul zilei de astăzi sunt organizate o serie de evenimente, cu semnificații speciale, menite să arate că Timișoara își urmează destinul european și își dorește transformarea și revigorarea orașului prin cultură. Dacă acest lucru s-ar concretiza, atunci întreaga regiune de vest ar avea de câștigat, pe urma turismului.

A fost aleasă pentru anunțarea candidaturii ziua de 20 decembrie în semn de respect, apreciere și sărbătorire a sacrificiului eroilor Revoluției din Decembrie 1989 de la Timișoara și din țară, datorită căruia, astăzi, este posibilă acceptarea acestei oportunități. Primarul municipiului Caransebeș, Marcel Vela a acceptat cu respect invitația lansată de organizatori și și-a confirmat prezența la acțiune, pe tot parcursul zilei.

În urmă cu 23 de ani, în 20 decembrie, Timișoara devenea primul oraș din România liber de comunism. Astăzi, la Memorialul Revoluției din Timișoara, de la ora 12, este dezvelită o bucată din zidul Berlinului, donată Timișoarei de către Senatul Germaniei și Primăria Berlin. Delegații din străinătate, primarul Timișoarei Nicolae Robu, oameni de cultură și revoluționari sunt împreună cu această ocazie pentru a comemora trecutul orașului și pentru a susține proiectul de viitor, prin care Timișoara are șansa să devină Capitală Europeană a Culturii.

Pentru a construi o echipă care va suține candidatura municipiului, de la ora 17.30, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara va fi semnată “Carta de susținere a candidaturii Timișoarei pentru titlul Capitală Europeană a Culturii”. Primari din euroregiune, primari din Banat și din țară, consilii din Timișoara, oraș în care se află cel mai mare corp consular din țară, cu 14 reprezentanți, și alte personalități marcante vor semna acest document din dorința de a fundamenta viitoare parteneriate care să vină în sprijinul candidaturii Timișoarei.

Seara se va încheia la Timișoara cu un concert al formației-simbol a orașului, trupa Phoenix, care va avea loc în Piața Operei, unde sunt așteptați mii de timișoreni, și cu un concert de gală în premieră mondială “Balkan Union with Csaba Toth Bagi, Mike Stern & Trilok Gurtu”, la începutul căruia primarul Nicolae Robu va susține discursul care anunță candidatura orașului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. La concertul de gală participă personalități din țară și din străinătate, printre care amintim reprezentanta Comisiei Europene la București, ambasadorul Sloveniei, 12 dintre consulii din Timișoara, reprezentanți ai cultelor bisericești, directori ai Institutelor Culturale Române, primari din regiune, din țară și din străinătate – inclusiv din orașele înfrățite, rectorii universităților timișorene, reprezentanți ai mediului cultural, sportivi și foști sportivi de marcă ai Timișoarei, reprezentanți ai mediul de afaceri, europarlamentari și parlamentari, reprezentanți din administrația locală și alte persoane care își doresc să susțină orașul în demersul său.

Evenimentele din 20 decembrie sunt organizate de Primăria Timișoara în colaborare cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Comments

 1. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  ,,Serviciul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei
  Municipiului Reşiţa informează că programul de depunere a cererilor
  pentru certificate de urbanism, avize şi autorizaţii de construcţie este
  suspendat în perioada 24.12.2012 – 04.01.2013.

  Cetăţenii care doresc eliberarea unor asemenea acte se pot adresa
  Serviciului Urbanism şi Amenajarea Teritoriului începând de luni,
  07.01.2013.”
  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ,,suspendat” pana in 4…dar se deschide pe 7…:))))))))))))))))))
  IN CE TARA TRAIM FRATE….!!!!

 2. Andreea Ivascu says:

  omule de rand, 5 si 6 ianuarie sunt zile libere, e weekend. Vroiam sa zic ca e normal, dar nu stiu ce intelegi tu prin normal, asa ca ma abtin si nu imi continui ideea. Nu iti dai seama ca te faci singur de rusine cu comentarii ca acesta? tu pe ce lume traiesti?

 3. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  Andreea Ivascu…suspendate sunt si zilele libere din acel interval propus de primarie…Asa ca nu mai spune matale ce-i aia normal,ok?Ca normalul vostru e cum il vreti voi,oamenii lui frunzaverde si-ai lui Mishu…;)asa ca mai bine abtine-te si nu-ti continua ideea…ca ma fac singur de rusine,e problema mea,daca atata ma duce mansarda…eu traiesc intr-o lume impusa de duelul la nivel inalt al vostru al oamenilor lui Mishu Stepanescu si-al celorlalti ai lui frunzaverde…si cei care sufera suntem noi cei din popor…

 4. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  Daria…TIMISOARA E CAPITALA EUROPEANA de pe vremea lui Carol Robert de Anjou,de prin secolul XIV,crezi ca mai are nevoie de sustinere?hai sa fiu de acord cu tine ca-s sarbatorile si nah,trebuie sa fiu cica ,,mai bun”…:)