Marcel Vela: „Nu vreau ca oraşul Caransebeş să fie o oază şi judeţul Caraş-Severin să fie un deşert!”

Candidatul liberal pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin are patru vise pentru judeţ: proiecte europene, locuri de muncă, infrastructură şi turism!

Lansarea de aseară a candidaturii lui Ioan Popa pentru Primăria Reșița a fost un prilej excelent și pentru Marcel Vela, Jaro Marșalic și ceilalți liberali intrați în cursa pentru Consiliul Județean să-și expună ideile și viziunea pentru ieșirea județului din conul de umbră în care se află deja de câțiva ani buni.

„Provocarea este frumoasă. Tot ceea ce se întâmplă în realitatea cotidiană, atunci când vrei să faci ceva pentru comunitate, pentru oameni, este ceva frumos! Extraordinar! Ceva ce te mişcă, te provoacă, pentru că ai posibilitatea să visezi cu ochii deschişi. Ai posibilitatea să sculptezi timpul în lucrări, în investiţii, în realizări, în tot ceea ce poţi face pentru mai bine, pentru mai frumos şi pentru ca oamenii să se simtă bine. Sunt fericit că Nelu Popa este candidat pentru această funcţie deosebită, onorantă, de a fi primarul reşedinţei de judeţ. Trebuie să-i mulţumesc că a acceptat această provocare.

Profilul candidaţilor cu care mergem la Oţelu Roşu, Reşiţa, Bocşa sau Băile Herculane înseamnă că PNL are viitor, că oraşele şi comunele au speranţe şi viziuni frumoase, căci tinerii înseamnă zâmbetul viitorului şi niciodată nu există succes fără succesori. Le mulţumesc şi celor din echipa de consilieri, tineri care se implică şi vin în faţa cetăţenilor cu o ofertă electorală şi cu o alternativă”, a afirmat Marcel Vela, cel  care deschide lista candidaților PNL pentru Consiliul Județean Caraș-Severin.

Odată ce ar ajunge pe mâinile lui Nelu Popa în urma votului din 5 iunie, Reșița s-ar deschide, e convis Vela. S-ar deschide pentru investitori, pentru turiști, pentru dezvoltare. „Cunosc Reşiţa de multă vreme, am fost şi prefect în Reşiţa, ştiu cum zâmbeau oamenii pe stradă! Îmi aduc aminte că, între Universitate şi Palatul Administrativ, pe acel trotuar, nu puteai să treci de aglomeraţia ce era. Exista acolo o aglomeraţie şi o efervescență de oameni ce intrau sau ieşeau din magazine, vorbeau, râdeau. Dacă ai fi fost cu doi-trei prieteni nu puteai să treci, trebuia să mergi în şir, ca să nu încurci traficul pietonal. Acum văd o Reşiţă tristă, văd trotuare pustii şi văd oameni care nu zâmbesc niciodată. Cred că a deschide Reşiţa înseamnă ca oamenii să zâmbească, înseamnă ca tinerii să rămână în Reşiţa şi înseamnă ca Reşiţa să aibă o şansă, o perspectivă şi un viitor”, a comentat liderul liberal.

Marcel Vela a explicat asistenței numeroase din Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița de ce a ales să candideze pentru președinția Consiliului Județean și a renunțat la fotoliul de edil-șef al Caransebeșului, acolo unde este atât de iubit și unde ar fi fost sigur de o victorie zdrobitoare în fața contracandidaților. „Candidez la Consiliul Judeţean pentru că sunt primar de 12 ani şi m-am săturat ca Reşiţa să rămână în spatele Caransebeşului! Nu-mi convine, ca primar de Caransebeş, să văd oameni din Reşiţa care fac de trei ori naveta ca să lucreze la Caransebeş! Nu-mi convine ca oameni din Valea Almăjului, de la Lăpuşnicu Mare, să vină cu autocarele de trei ori pe zi ca să lucreze în Caransebeş! Nu vreau ca oraşul Caransebeş să fie o oază şi judeţul Caraş-Severin să fie un deşert! Pentru toate aceste lucruri cred că trebuie să ne implicăm cu toţii. Nu eu în special, ca şi candidat, în frunte cu Jaro Marșalic şi cu ceilalţi candidaţi, ci să ne implicăm cu toţii! Pentru că judeţul Caraş-Severin este unul special!”, a explicat Vela.

La ce s-a referit acesta când a catalogat județul ca fiind unul special, cel mai frumos din România?! La cei 64 de km de Clisură a Dunării, la apele termale de la Băile Herculane, locuri binecuvântate de Dumnezeu, la rezervaţii naturale și o zonă alpină unică în Europa de Est! S-a referit totodată la oamenii extraordinari care au construit România, în toate domeniile, la resursele minerale, la cea mai mare întindere forestieră de foioase din România și la o altfel de mentalitate. „Visez ca oamenii din Caraş-Severin să fie fericiţi! Într-adevăr, visez ca la Poiana Mărului, pe Şaua Nedeii, să avem cea mai frumoasă staţiune din Europa de Est. Îmi doresc ca pe Muntele Mic turismul să reînvie, pe Semenic să atragem cât mai mulţi oameni care să se bucure de natură şi de darurile lui Dumnezeu. Sunt convins că, împreună, putem şi reuşim să facem ca judeţul Caraş-Severin să nu mai fie pe penultimul loc din România, după Vaslui. Cred că, împreună, şi în acest împreună fac un apel la toate sursele politice, să punem umărul ca acest judeţ să redevină ceea ce a fost. Să ne implicăm în accesarea de fonduri europene, pentru că este ultimul tren. În acest mandat ce urmează, primarii şi Consiliul Judeţean dacă nu îşi dau mâna pierd acest tren, această şansă de a revigora judeţul şi de a accesa cât mai multe fonduri europene. Din acest motiv trebuie ca, împreună, să reuşim să atragem cât mai multe finanţări”, a mai afirmat Marcel Vela.

Politicianul cărășean care se bucură de cea mai mare încredere în ochii electoratului a dezvăluit și alte priorități pe care el și echipa PNL propusă pentru Consiliul Județean le-au stabilit pentru următorii patru ani: „Ca preşedinte al Consiliului Judeţean îmi doresc să realizăm cât mai multe locuri de muncă. În Valea Caraşului, în Valea Bârzavei, pe Valea Cernei, pe malul Dunării, pe Valea Bistrei sau a Timişului. Îmi doresc ca oamenii să lucreze la ei acasă, să nu mai facă naveta la Caransebeş sau la Timişoara. Le-am explicat caransebeşenilor, care nu înţelegeau de ce plec, că a face locuri de muncă în Reşiţa înseamnă a creşte salariile în Caransebeş. Pentru că nu va mai fi presiune pe locurile de muncă din oraş. Şi reşiţenii vor găsi de muncă la ei acasă. Locurile de muncă sunt motivaţia principală pentru a putea convinge oamenii din Caraş-Severin să nu mai plece să lucreze în altă ţară pentru a aduce un bănuţ acasă. Poţi să încerci să-i convingi pe copii să nu mai plece să lucreze ospătari în Anglia când ei, aici, la ei acasă, sunt cei mai buni IT-işti, copii cu merite deosebite în şcoli. Cred că judeţul Caraş-Severin poate oferi aceste şanse pentru fiecare! Îmi doresc să revigorăm infrastructura. Dacă Dumnezeu ne ajută, vreau să revigorăm infrastructura, să o legăm de portul de la Dunăre sau de Autostrada A1 de pe Valea Bistrei sau de la Ezeriş. Să o legăm chiar de Autostrada A6, de Valea Cernei, dar şi infrastructura de aeroportul din Caransebeş. Să deschidem Caraş-Severinul investitorilor care vin aici! Îmi doresc, încă de când eram prefect, să dezvoltăm Clisura. Nu înţelegeam de ce de la Dubova spre Moldova Nouă nu mai sunt pensiuni! Îmi doresc ca la Dunăre să oprească vasele de croazieră, cred că în acest mandat şi împreună putem face ca vapoarele să oprească în Banatul de Munte şi în Moldova Nouă. Caraş-Severinul vreau să devină o mică Elveţie a României. Şi toate aceste patru vise: fonduri europene, infrastructură, locuri de muncă şi un pol de dezvoltare turistică sunt suficiente ca să creştem calitatea vieţii şi nivelul de trai în toate localităţile judeţului Caraş-Severin! Împreună putem reuşi!”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/