Marcel Vela nu vrea publicarea salariilor din MAI și MApN! Risc de securitate națională sau protejarea pensiilor speciale?!

stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Marcel Vela se opune desecretizării salariilor celor angajați la MAI și MApN! Ministrul argumentează că publicarea veniturilor este un risc pentru țară. PSD atacă decizia și spune că scopul este să nu se afle valoarea pensiilor speciale.

Ministrul Afacerilor Interne a vorbit, la Timișoara, despre motivul pentru care a propus secretizarea salariilor de la Interne și Apărare. Vela nu vede nicio problemă în publicarea cifrelor care se referă la nivelul de salarizare, dar nu este de acord să apară în spațiul public organigrama și numele oamenilor care sunt remunerați. Ministrul a invocat siguranța națională și consideră că servicii secrete externe sunt interesate de obținerea unor astfel de informații, ceea ce înseamnă un risc de siguranță națională. „Secretizarea este un cuvânt cam forțat. Nu e vorba de secretizare și nu e doar de MAI, ci este vorba de tot sistemul de apărare și ordine publică și siguranță națională, în sensul că pot fi publicate doar cifrele care țin de nivelul de salarizare, dar organigrama și numele oamenilor care sunt pe anumite funcții și au anumite salarii țin de siguranță națională până la urmă. Este secret de serviciu. Cred că multe servicii secrete externe ar da foarte mulți bani ca să afle organigrama de la MApN sau MAI sau de la un serviciu secret românesc. Așadar, nu este vorba de secretizare. Este vorba de a nu încălca o lege care ține de siguranța națională”, a declarat Marcel Vela.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

PSD, prin Olguța Vasilescu, atacă guvernul pentru secretizarea salariilor și acuză că motivul real este secretizarea pensiilor speciale ale angajaților. „Dacă vă interesează care e scopul pentru care guvernul PNL a decis să secretizeze salariile din instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională, atunci trebuie să aflați că, de fapt, Guvernul Orban secretizează pensiile speciale. Pensiile speciale reprezintă 85% din salariul în plată al celor aflați în activitate. Dacă nu mai poți afla salariul, logic nu mai ai cum să afli nici cuantumul pensiilor speciale unde, oricum, este o secretomanie încât nici măcar mie, că ministru, nu mi s-au pus la dispoziție asemenea date”, a postat Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook. Fostul ministru al Muncii a comentat că soluția potrivită cu privire la pensiile speciale este impozitarea progresivă.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/