Marcel Vela nu iubește Reșița?!

După editorialul publicat ieri, „Ce-ai, bă, cu ministrul nostru?”, în care îi rugam de sănătate domnului Marcel Vela și mulți ani în fruntea Ministerului, că așa voi avea și eu subiecte și o pâine bună de mâncat, m-a sunat un prieten să mă atenționeze: „Mai ușor cu pâinea, că nu e bună la diabet. Mai ales pâinea de la Vela”. Am înțeles subtilitatea, dar ce dracu’ să fac dacă dinspre domnul ministru vin zilnic informații care se vând ca pita caldă?

Ultima dintre ele, cea nu numirea lui Andrei Ungur ca subsecretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Vorba lui Firicel și Celentano din serialul TV „Las Fierbinți”: „Bă, ești prost?”, „Bă, ești nebun?” Cum au putut, bă, să-l numească pe Ungur la M.L.P.D.A.? Doar pentru că este președintele al PNL Caransebeș, omul de încredere al lui Marcel Vela cât timp acesta este la București? Cum? Că nu înțeleg, cum nu înțeleg nici măcar colegii lui de partid care inițial au crezut că știrea e la mișto, să se mai audă ceva și despre acest Ungur care, anul trecut pe vremea asta, nici nu exista în sondajele comandate de PNL. Și peste noapte s-a trezit mare subsecretar de stat. Eu nu zic că nu ar avea calități deosebite, că nu știe să ia poziția de drepți la comanda șefului de partid, că nu ar ști să tacă dacă viața i-ar cere-o, asta a dovedit-o până acum, dar să ajungi într-o astfel de funcție cât timp nu ai fost în stare să conduci până acum nici măcar o echipă de muncitori, parcă e prea mult și pentru România de astăzi.

Dar ia să vedem ce-l recomandă pe Andrei Ungur, în afară de faptul că poartă numele răposatului tată, prieten bun cu ministrul nostru. Citez din postarea de pe pagina PNL Caraș-Severin: „Tânărul președinte al PNL Caransebeș este un bun specialist în administrație și în proiecte cu finanțare UE. A fost timp de 3 ani city manager al municipiului Caransebeș. În aceasta perioada a fost manager de proiecte și inițiator al mai multor proiecte din Primăria Caransebeș finanțate de UE prin POR și POCA”. E tare, nu-i așa? După o astfel de caracterizare, mă mir că l-au făcut doar subsecretar de stat. Da, omul ăsta merită să fie cel puțin secretar de stat.

leader board 728 x 90 px

Și iată de ce: cât timp a lucrat în Primărie, a accesat trei proiecte, dintre care două – cele cu ruinele din centrul municipiului și Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice, cu cofinanțare a Primăriei de 40% (!), stau și acum neimplementate. Și ce-l mai recomandă pentru o astfel de funcție pe Andrei Ungur? Un restaurant, o terasă și o firmă de inscripționări reclame falimentate. De unde și concluzia că cel mai bine nu i-a fost în mediul privat, deși este liberal neaoș, ci cu serviciul la stat, primărie, Transal și acum în minister. Asta ca să vedeți cum a ajuns țărișoara asta să fie condusă de toți faliții, fripturiștii și moftangii, vorba lu’ conu’ Iancu.

Bă, terminați, bă cu mascarada asta ieftină, cu bășcălia asta la adresa națiunii. Eu vă înțeleg și vă dau dreptate să vă puneți oamenii de încredere prin ministere și guvern, dar, bă, nici chiar așa, să-i adunați de pe marginea șanțului. Domnule Vela, știu că o să-mi spuneți că nu dumneavoastră îi numiți, că nu dumneavoastră puneți o vorbă pe lângă ministrul „grindă”, dar fă ceva și sugerează-le colegilor să privească, domnule, și spre oamenii deștepți și harnici pe care îi are Nelu Popa în echipa lui, nu doar spre unii care n-au fost în stare să se conducă pe ei în viață, darămite să primească răspunderi într-un minister. Sorin Dumitru, consultant la Banca Mondială, și Grațian Dobre au atras în patru ani proiecte europene de aproape 150 de milioane de euro. Înțelegeți? 150 de milioane de euro și dumneavoastră îl preferați pe Ungur cu 4 milioane de euro. Păi nu-i bătaie de joc? Păi nu o să creadă lumea că nu iubiți Reșița? Ba e, e bătaie de joc fără margini, deși eu știu că în realitate iubiți atât de mult Reșița încât… Mai bine tac!