Marcel Vela: „Nu fac aceeași greșeală de două ori! Categoric, nu!”

Președintele PNL Caraș-Severin a șters definitiv de pe lista posibililor candidați ai partidului pentru Primăria Caransebeș numele pe care l-a impus împotriva voinței liberalilor!

După ce Felix Borcean, actualul primar al municipiului de pe Timiș și Sebeș, a lăsat de înțeles că, dacă Marcel Vela nu și-ar mai exercita la fel de intens influența în Primăria Caransebeș, ar putea candida pentru un nou mandat sub sigla PNL, liderul liberalilor cărășeni a ținut să încheie definitiv lucrurile cu omul cu care dialoghează în contradictoriu de la jumătatea mandatului. 

„Până în prezent am evitat să dau replici sau să comentez ziceri politice ale unor pseudo-edili din Caransebeș. Pentru că nici nu a început bine anul și văd că se continuă cu aceleași filozofii electorale, trebuie să clarific câteva lucruri. Persoana solicitată personal în 2016 de candidatul pentru funcția de primar de la acea vreme pentru a fi pe lista de consilieri locali PNL a fost un domn, care nu era membru activ de partid, singurele sale calități personale fiind de cumnat al potențialului primar și de ginere al city managerului în funcție, din respect pentru care nu-i spun numele. L-am exclus din partid în 2018, conform Statutului, pentru că a trădat PNL votând candidați ai PSD în detrimentul colegior liberali”, a precizat Marcel Vela pentru expressdebanat.ro.

În al doilea rând, șeful PNL Caraș-Severin a precizat că Felix Borcean nu poate fi nici măcar opțiunea de pe urmă a liberalilor pentru Primăria Caransebeș. „Ca să nu fie niciun dubiu… am învățat în viață să nu fac aceeași greșeală de două ori! Candidatul PNL din 2020 categoric nu va fi cel pe care l-am propus în 2016! Atunci am crezut onest și sincer că ar putea fi un tânăr competent și corect, cât și uman la fel ca tatăl său cu care am colaborat administrativ cam un deceniu. Mi-am asumat singur numirea și știu că am nemulțumit mulți liberali activi care meritau nominalizarea, lucru pe care acum îl regret. Așa că, din respect pentru vechiul meu colaborator, nu mai spun acum și aici de ce fiul său nu va mai fi în 2020 aceeași propunere a Partidului Național Liberal, mai ales după declarațiile sale teribiliste de la alegerile prezidențiale. În final, le doresc amândurora un An Nou liniștit, că înțelept văd că nu l-au început!”, a mai afirmat Marcel Vela. 

Felix Borcean rămâne cel puțin deocamdată membru PNL. Numele viitorului candidat liberal pentru Primăria Caransebeș va fi dat de rezultatele unui sondaj, însă cele mai mari șanse, spun surse liberale, le are tânăra Andra Pleșa.