Marcel Vela: „Ne dezbinăm ca într-un blestem mioritic“

Pe fondul scandalurilor politice de la vârful ţării, senatorul PNL Ion Marcel Vela a transmis un interesant mesaj public exact în ziua în care la Caransebeş primarul Felix Borcean avea să fie contrat, în şedinţa de Consiliu Local, de trei dintre colegii săi liberali. 

Fostul primar al Caransebeşului, senatorul Ion Marcel Vela, a transmis un mesaj pacifist, cu doar câteva ore înaintea şedinţei legislativului local din Caransebeş, în care un important proiect iniţiat de primarul Felix Borcean avea să aibă printre opozanţi trei consilieri locali PNL, suspectaţi de Borcean că s-au reorientat după sugestiile de ultimă oră venite tocmai de la Vela.

„Dragi prieteni,

Găsiți răgazul și motivele, pauza și dorința, voi și prietenii voștri din țară și străinătate, de a veni în Banatul de Munte și a descoperi cum Dumnezeu a sculptat acest Colț de Rai.

Putem să ne regăsim, să construim și să ne promovăm țara mult mai bine, nu să ne certăm mereu și ne dezbinăm ca într-un blestem mioritic, zi de zi… Prea mult, prea des, prea trist și prea greu, într-un an în care ar trebui să fim cei mai uniți și să realizăm prin noi înșine, ca acum 100 de ani, lucruri mărețe și trainice“, a scris pe pagina sa de facebook senatorul Marcel Vela, postând şi o fotografie cu Cascada Bigăr.

Ce s-a întâmplat apoi la şedinţa Consiliului Local Caransebeş a constituit exact opusul acestui mesaj: a fost o dovadă publică de dezbinare chiar în interiorul PNL Caransebeş. Conform declaraţiilor primarului Felix Borcean, tonul acestei dezbinări ar fi fost dat de însuşi Marcel Vela. Prin faptul că cei trei consilieri liberali „au fost sunați de către șeful lor, fostul primar, actualul senator Marcel Vela, să nu voteze acest proiect“. Cum nu putem crede că liderul liberalilor din Caraş-Severin, Marcel Vela, nu trage la aceeaşi căruţă cu liderul liberalilor din Caransebeş, Felix Borcean, aşteptăm ca senatorul PNL să facă dovada bunelor sale intenţii în ceea ce priveşte municipiul Caransebeş. Bune intenţii cu care noi continuăm să-l credităm. Şi nu doar pe Vela, ci şi pe Borcean.

CITEŞTE ŞI: EFECTUL VELA? Megaproiectul modernizării străzilor din Caransebeş, blocat de consilierii PSD şi… de 3 liberali! Felix Borcean: „Am vrut să văd care este barometrul în interiorul PNL!“