Marcel Vela: „Ludovic Orban este unul din cei mai vechi liberali și are toate argumentele ca să intre în competiție pentru șefia PNL!”

Liberalul Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura fermă la funcţia de preşedinte PNL, afirmând că nu se teme că nu are o decizie definitivă a instanţei şi că vrea să devină garantul unităţii PNL.

„Am aşteptat această reuniune a BPN al PNL, care dă startul alegerilor interne în partid, pentru a-mi anunţa candidatura fermă la funcţia de preşedinte al partidului. Perioada care începe în viaţa PNL va fi decisivă pentru evoluţia ulterioară a noastră. Mi-am depus candidatura pentru a oferi partidului din care fac parte caracter şi identitate, forţă şi credibilitate. Obiectivul meu este să transform în bine PNL astfel încât să putem să câştigăm toate competiţiile electorale împotriva PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Liberalul a afirmat că, în calitate de preşedinte, vrea să fie garantul unităţii PNL, afirmând că nu va face nicio discriminare între membrii PNL. Nu fac parte din nicio facţiune, cooperativă, gaşcă, grup. Eu fac parte dintr-o echipă, iar echipa mea este întregul PNL, a mai spus Orban, citat de Mediafax. Orban a afirmat că nu are nicio temere legată de faptul că în cazul său nu există o decizie definitivă a instanţei. Atunci când mi s-a făcut o nedreptate strigătoare la cer şi mi s-a deschis acest dosar penal, când eram înscris cu şanse mari în cursa pentru primăria Capitalei am făcut un pas înapoi, un sacrificiu personal deşi sunt un om a cărui carieră a reprezentat un model de cinste (…) nu am candidat nici la Parlament şi am aşteptat să se pronunţe instanţa de fond. Odată ce s-a pronunţat instanţa de fond nu am nici un fel de motiv să îmi imaginez că se va întâmpla altceva, a mai spus Orban.

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, consideră candidatura lui Orban drept „un gest absolut democratic”. „Este bine să se anunțe cât mai mulți candidați, astfel încât membrii partidului să poată evalua în campania internă cât mai multe moțiuni. Ludovic Orban este unul din cei mai vechi liberali și are toate argumentele ca să intre în această competiție, a declarat senatorul Vela pentru expressdebanat.ro.