„Marcel Vela, inspirat din atitudinea comunistă, manipulează, în spatele cortinei!”

explo 1000x200

Ca și dat afară din PNL din cauza gurii sale slobode la adresa președintelui Marcel Vela, deși oficial i se reproșează rezultatele sub așteptări obținute de liberali la europarlamentare în zona Moldova Nouă, Adrian Torma continuă să acuze!

Excluderea primarului de la Moldova Nouă din PNL este unul din punctele de pe ordinea de zi a ședinței Biroului Permanent PNL Caraș-Severin de joi. De când s-a auzit că senatorul Marcel Vela dorește înlăturarea liberalului de la malul Dunării din partid, nenumărați liberali cărășeni au ieșit public, pe rețelele de socializare, cu fel și fel de mesaje de susținere la adresa lui Torma.

Bucuros de mesajele primite, Adrian Torma declară că numărul oamenilor care-l încurajează este mult mai mare, însă aceștia au preferat să-i telefoneze, fără să se expună public, evitând astfel să fie următoarele victime, propuse pe lista excluderii. Liberalul cataloghează excluderea sa ca fiind un act bazat doar pe orgoliul și mândria președintelui Vela: „Prin talentul pe care și l-a desăvârșit în anii de politică, manipulează oarecum o parte din colegii Biroului Politic, colegi pe care, totuși, eu în continuare îi respect. Cred că vor avea înțelepciunea să facă diferența, dacă se va ajunge la vot, între motivația reală și argumentația din spatele cortinei pe care o are Marcel Vela, legat de excluderea mea”.

Adrian Torma spune că, joi, la momentul votului pentru sau împotriva excluderii sale, se vor tria caracterele în partid. Anunțul oficial al excluderii sale nu a venit din partea președintelui PNL Caraș-Severin, ci a fost anunțat, printr-un SMS, de către cei responsabili cu informarea  în privința ședințelor Biroului Politic. Torma mai spune că, în ceea ce-l privește, senatorul Vela nu s-a inspirat din tragedia deportaților în Bărăgan, pe care tocmai i-a comemorat. „S-a inspirat din atitudinea comunistă, stalinistă a predecesorilor care au condus România, la fel cum conduce și el acum Partidul Național Liberal. În ziua de Rusalii, am primit un SMS prin care am fost anunțat că, în joia aceasta, va fi o ședință de Birou Politic, unde se propune excluderea mea din partid”, a tunat primarul PNL. 

Șeful administrației de la Moldova Nouă e convins că expulzarea lui din partid nu are legătură cu rezultatul alegerilor europarlamentare, acesta fiind folosit doar ca pretext pentru curajul edilului de a-l înfrunta pe Marcel Vela: „E exact ca la box. A găsit ceva de care să se lege, un argument, și vrea să-l ducă până la capăt” .

Torma spune că abordarea președintelui său nu este de ieri, de azi, senatorul Vela având antecedente în privința excluderilor, înainte ca liberalul de la Dunăre să adere la PNL: „Mulți lideri din perioada în care eu nu făceam parte din Partidul Național Liberal s-au văitat de această abordare a lui. Ultima pe care eu mi-o aduc aminte este cea întâmplată cu primarul orașului Bocșa, chiar cu o lună și ceva înainte de alegerile din 2016: a fost exclus din partid, fără să avem o argumentație reală, dar tot pe baza unui conflict între Marcel Vela și Eugen Cismăneanțu”.

banner 970 x 250