Benga i-a supărat pe caransebeșeni!

La ședința de Consiliu Local Reșița, deputatul de Caraș-Severin Ioan Benga a lansat niște comentarii la adresa orașului Caransebeș. Declarațiile nu au rămas fără ecou la nivelul conducerii capitalei gugulanilor.

Marcel Vela a reacționat imediat la declarațiile lui Ioan Benga, declarații în care comenta faptul că orașul Caransebeș are jumătate din populația Reșiței și că el va susține ideea ca astfel de localități, cu mai puțin de 50 de mii de locuitori, să fie transformate în comune.

Presupunem că nu s-a consultat cu colegii de partid ai domniei sale, nici cu aleşii locali PSD din cele şapte oraşe pe care viziunea sa didactico-politică le vrea transformate în comune. Dacă dânsul ştie că ora exactă se dă de la Reşiţa, atunci ar fi normal să fi auzit de băile romane de la Băile Herculane, de tradiţia siderurgică de la Oţelu Roşu, de constructorii de maşini de la Bocşa, de actul de cultură de la Oraviţa, de mineritul de la Anina, de portul de la Moldova Nouă. La fel cum sperăm să fi auzit de municipiul roman de la Caransebeş, de cea mai veche episcopie ortodoxă de aici, ca să nu mai vorbim de şcoala pedagogică veche de 530 de ani din Caransebeş”, precizează acesta în cadrul unui comunicat dat presei.

Primarul gugulanilor continuă prin a-i solicita deputatului PSD să își ceară scuze față de locuitorii din toate orașele „lovite” de comentariile sale, să își retragă declarația ruptă de realitate și care nu are nicio legătură cu USL-ul și „să îi asigure că nu a avut nicio intenţie de a-i pune pe drumuri sau de a le crește cheltuielile generate de transformarea unor oraşe în comune”, mai completează Marcel Vela.

De altfel, supărarea edilului-șef merge până acolo încât îi explică deputatului Ioan Benga faptul că la următoarea declarație nu vor ezita să îi ceară public chiar demisia de onoare din calitatea de deputat al județului din partea USL. „PNL Caraş-Severin se va delimita de parlamentarul Benga şi va regreta că a susţinut la alegerile din decembrie 2012 un candidat care are asemenea intenţii personale incompatibile cu politicile şi viziunea USL referitoare la descentralizare şi reforma în administraţia publică din România”, se precizează la finalul comunicatului.

Chiar și cu aceste comentarii aruncate, Marcel Vela asigură că declarația deputatului PSD, numită „aberație”, nu are nicio legătură cu USL, cu programul de guvernare și cu nicio discuție sau negociere făcută de PSD în echipa cu PNL-ul în ceea ce privește descentralizarea.

tmc 640