Marcel Vela garantează pentru tinerii candidați liberali: „Cei doi fac față în Parlament mai bine decât cei veniți din Timiș, decât tinerii din PSD sau șmecherii de la PMP”

Președintele PNL Caraș-Severin le-a luat apărarea tinerilor liberali Magda Lungu și Dumitru Rujan atunci când ziariștii reșițeni l-au întrebat ce expertize au cei doi ca să reprezinte județul în Parlamentul României. Marcel Vela a venit cu explicații.

Într-o recentă conferință de presă, liderul PNL Caraș-Severin a vorbit despre doi dintre tinerii care completează listele pentru Parlamentul României. „Vom avea probabil patru deputați, aici intrând și domnișoara Lungu Marga. Ea a fost viceprimar la Oțelu Roșu, acum este consilierul vicepremierului, dar este și un tânăr întreprinzător care a dovedit că poate reuși într-o afacere privată să creeze locuri de muncă. Dumitru Rujan a fost consilier județean patru ani, în opoziție, fiind unul dintre cei mai activi consilieri județeni, ca atitudine, ca evaluare. La fel e un întreprinzător care a creat locuri de muncă”.

Partidul Național Liberal promovează tinerii, Magda Lungu și Dumitru Rujan fiind în zona vârstei de peste 30 de ani. Marcel Vela recunoaște faptul că și alte partide promovează tinerii, dar pe liste aceștia au de la 60 de ani în sus. „Nu știu pe ce criterii văd ei tinerețea, de la 20 la 40 de ani sau de la 60 spre 90 de ani, după ce repere se ghidează. În același timp, tinerii noștri întreprinzători, care au creat locuri de muncă, au expertiză și în administrația publică. Eu cred că suferă mai mult pentru Caraș-Severin decât alți candidați care sunt pe alte liste, dar sunt din județul Timiș sau București. Care nu au creat locuri de muncă în Caraș-Severin, care nu au avut clipe grele în Primăria Oțelu Roșu și Consiliul Județean de lupte cu pesediști veroși. Agresivi și lipsiți de diplomație. Să nu îmi spuneți că putem vorbi despre diplomație și eleganță în privința lui Luca Mălăiescu și Crina. În acest context, cred că cei doi fac față în Parlament mai bine decât cei veniți din Timiș, decât tinerii din PSD sau șmecherii de la PMP. Și nu mă refer la toți pemepiștii, ci doar la cei care ne aruncă provocări ieftine.”, a încercat să explice Vela contextul în care Lungu și Rujan se află pe listele PNL la Camera Deputaților.

(E)