MARCEL VELA, despre Dinu Patriciu: ,,A fost un pionier al capitalismului adevărat!”

Unul dintre primii promotori ai curentului liberal de după 1989 a murit astăzi la Londra, iar vestea i-a mișcat și pe colegii săi de partid din Caraș-Severin. De pildă, președintele filialei județene, Marcel Vela, îl consideră pe omul de afaceri un adevărat inițiator al capitalismului.

Dinu Patriciu a fost un politician și om de afaceri român care activa în domeniul petrolier, bancar și imobiliar, dar pentru foștii săi colegi a fost mai mult de atât.

,,Dinu Patriciu și Horia Rusu au fost pionierii capitalismului adevărat. Cartea lor Capitalismul Românesc, lansată și la Caransebeș la începutul anilor 90, a fost un șoc pentru multă lume, pentru că vorbeau de doctrină și de capital, de investiții și locuri de muncă, de producție și plusvaloare, de libertate și prosperitate. Atunci lumea încă percepea capitalistul ca fiind întreprinzătorul care făcea comerț la sârbi, afaceri cu valută sau cupoane de motorină la colțul străzii, ori era șef la vreo firmă de stat și era un mic împărat care încerca privatizarea ei prin metode mai puțin ortodoxe, susținut evident de politicienii vremii.

Patriciu și Rusu au fost liberali adevăraţi și doi vizionari pentru o lume care poate nu i-a înțeles așa cum ar fi trebuit.

Dumnezeu să-l odihnească în Cerul veșnic și infinit, acolo lângă prietenul și camaradul lui, Horia Rusu, unde nimeni și nimic nu-l mai poate atinge, contesta, acuza sau lăcrima…”, a declarat Marcel Vela pentru www.expressdebanat.ro.

FOTO: http://jurnaluldenordvest.ro/