Marcel Vela cere dreptate pentru câinele împușcat fără motiv! Poliția Română cercetează cazul

Câinele împușcat în Pasul Prislop i-a atras atenția ministrului Marcel Vela! Un bărbat în vârstă a oprit pe marginea drumului și a tras cu pușca într-un câine fără adăpost. Liberalul a anunțat un ONG că a dat ordin Poliției Române să investigheze cazul.

Cazul câinelui împușcat în Borșa, Maramureș, a scandalizat mediul online. Un individ a oprit pe marginea drumului și a tras cu arma într-un câine. Bărbatul are 69 de ani este paznic de vânătoare autorizat. Inițial, polițiștii au spus că nu s-a întâmplat nimic ilegal pentru că pe raza fondului de vânătoare cei care sunt autorizați pot să împuște câini vagabonzi. Din comunicatul IPJ Maramureș reiese că organele de ordine s-au răzgândit și continuă cercetările sub suspiciunea de uz de armă letală fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

Imaginile au fost postate de Asociația Anima Pro Terra și răspândite în mediul online de ONG-urile partenere care se ocupă de protecția animalelor. Una dintre organizațiile non-profit i-a atras atenția ministrului Afacerilor Interne. Marcel Vela a comentat la postarea de pe Facebook în care Asociația Kola Kariola făcea apel către simpatizanți să depună plângeri și sesizări către instituțiile abilitate din Maramureș. Liberalul a anunțat că a dispus Inspectoratul General al Poliţiei Române depistarea făptașului și cercetarea cazului. „Mulțumim pentru atitudine și postare! Am dispus IGPR depistarea urgentă a persoanei și cercetarea faptei! Ministrul Afacerilor Interne Ion Marcel Vela”, a scris ministrul pe pagina Asociației Kola Kariola.

Membrii ONG-ului au fost încântați de răspunsul lui Marcel Vela și speră că situația va fi rezolvată de către organele MAI. „Domnule Ministru Ion Marcel Vela, este pentru prima oară când un ministru ne acordă atenție, ba mai mult dispune să se ia măsuri de îndată! Vă mulțumim din suflet că ne urmăriți activitatea și ne dați mari speranțe că în sfârșit cineva face dreptate. Tot respectul!”, a declarat Kola Kariola într-o postare pe rețeaua de socializare.