UPDATE. Marcel Vela, către PSD: „Ați fost la guvernare, nu ați pregătit țara pentru pandemie”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a acuzat pe senatorii PSD marți, în timpul dezbaterii moțiunii simple depusă împotriva sa, că social-democrații nu au pregătit țara pentru pandemie, deși DSU avertizase Executivul condus de Viorica Dăncilă.

„Virusul, doamnelor și domnilor senatori PSD, să știți că nu alege între stânga și dreapta, între PSD și PNL. Văd că vorbiți despre ură, despre o așa-zisă ură a mea împotriva românilor, cum spuneți dvs și numiți în moțiune… Această ură a reieșit chiar din textul moțiunii. Fiecare frază este plină de ură. Nu mi-am creat alte așteptări, dar am sperat într-o perspectivă optimistă. Nu vreau să cred că în aceste clipe, doar pentru că aveți o doză prea mare de odihnă, vă doriți să folosiți acest moment greu pentru a deschide o luptă electorală a acuzelor”, a declarat Marcel Vela.

El a mai spus că, în trecut, conducerea DSU i-a informat pe miniștrii Guvernului Dăncilă că există o vulnerabilitate la nivel național generată de lipsa echipamentelor de protecție și a personalului medical implicat în tratarea pacienților înalt-contagioși.

„Dvs. ați fost la guvernare, dvs. nu ați pregătit țara pentru pandemie. (…) Cifrele arată că am luat cele mai bune măsuri, reprezintă realitatea care nu poate fi contestată. Cum ar fi arătat statistica cu Viorica Vasilica Dăncilă premier al României. (…) Scopul nostru a fost acela de a-i proteja pe cei vulnerabili. În aceste momente, să fiu ministrul Afacerilor Interne reprezintă cea mai importantă misiune a vieții mele. Această misiune a reprezentat o onoare deosebită, dar și cea mai mare responsabilitate pe care viața și destinul mi-o puteau oferi”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

Marcel Vela a atras atenția senatorilor prezenți în sală că nepurtarea măștii de unii dintre ei în interiorul Parlamentului reprezintă o lipsă de respect față de reguli, „ca să nu zic față de cetățeni”.

UPDATE, ora 18.20

Moțiunea simplă a trecut de Senat cu 65 de voturi pentru, 25 împotrivă și 5 abțineri. Parlamentarii și-au retras astfel încrederea în ministrul de Interne, însă decizia finală privind demiterea lui Marcel Vela aparține premierului Ludovic Orban.