“Este o capcană pentru pensionari şi bugetari”

Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, a ţinut o conferinţă de presă în care a prezentat poziţia formaţiunii politice pe care o conduce şi, totodată, a Uniunii Social Liberare din care face parte, în ceea ce priveşte bugetul pentru 2012, care se află în dezbatere.

Vela s-a pronunţat de la bun început împotriva îngheţării salariilor şi pensiilor şi cere Guvernului mărirea acestora acum, nu în semestrul doi, când legea responsabilităţii fiscale ar interzice acest lucru. “Este o capcană întinsă pensionarilor şi bugetarilor. Atragem atenţia că, în proiectul de buget nu sunt veşti care să aducă linişte şi bunăstare pensionarilor şi bugetarilor în 2012. În acest sens, noi, PNL, ca parte a USL, susţinem asumarea clară, prin proiectul de buget, a măsurilor pe care chiar guvernul s-a obligat să le respecte în legătură cu majorarea salariilor şi pensiilor, nicidecum îngheţarea lor”, a declarat Vela.

Guvernul Boc susţine de ceva vreme că pensiile şi salariile vor creşte sigur, dar abia în semestrul doi al lui 2012. “Aceste majorări au fost asumate legislativ de la 1 ianuarie de către Guvern. Această amânare este un nou mod de inducere în eroare pentru că, în legea responsabilităţii fiscale, este foarte clar stipulat că se intezic astel de măriri cu şase luni înainte de alegeri. Având în vedere că, în ultima întâlnire a coaliţiei, s-a stablit ca dată a alegerilor noiembrie 2012, înseamnă foarte clar, logic şi legic, că începând cu semestrul doi din anul viitor, nu vor putea fi onorate aceste promisiuni care devin deja obligaţie, fiind consecinţa unei legi promovate chiar de Guvern”, a mai spus liderul PNL Caraş-Severin.

Potrivit lui Vela, chiar şi parlamentari PD-L, UNPR şi UDMR ar trebui să suţină propunerile USL de revenire a salariilor cel puţin la nivelul celor din iunie 2010. “Referindu-mă la bugetari, nu e vorba de o majorare. Li s-a luat acestora 25 la sută în 2010 şi doar s-a restituit o mică parte în 2011. Acum, trebuia să se dea ce s-a luat în 2010, deci nu e vorba de o majorare, ci de o datorie de a restitui ceea ce au pierdut bugetarii”, a mai declarat Vela.