Războiul dintre Vali Rusu şi Mihai Stepanescu ia amploare

Deputatul PD-L Valentin Rusu a organizat, la Reşiţa, o nouă conferinţă de presă. Şi de această dată a preferat să vorbească obsesiv despre primarul Reşiţei şi mai puţin despre iniţiativele sale legislative.

Rusu a ţinut neapărat să comenteze o declaraţie a primarului Mihai Stepanescu legată de banii pe care Reşiţa i-a primit, sau mai bine spus, nu i-a primit, de la Consiliul Judeţean. “Noi suntem de 40 de ori mai mari decât Pojejena sau Fârliug. Nu cerem de 40 de ori mai mult, dar totuşi. Ei n-au padoc, nu au acest CET, nu au linii de tramvai”, afirmase edilul-şef. Vali Rusu a luat foc şi a vrut să-l pună la punct pe Stepanescu. “Acest primar nu a realizat că e primar. Primarii din Fârliug şi Pojejena au împreună 15 proiecte europene, el nu are niciunul. Dacă era un primar bun, ar fi atras fonduri europene. Consiliul Judeţean a adus la Reşiţa 300 de miliarde de lei vechi şi un milion de euro”, a declarat Valentin Rusu.

Parlamentarul a enumerat şi obiectivele în care s-ar fi investit banii la care a făcut referire: 57 de milioane de euro în reţeaua de apă, 10 milioane de euro în parcul industrial, 110 miliarde de lei vechi pentru stabilizarea Dealului Lupacului, 70 de miliarde de lei în Palatul Cultural, 50 în Sala Polivalentă, 30 în azilul de bătrâni şi alte 20 în Centrul de Plasament Sfânta Maria. Potrivit deputatului PD-L, încă 10 miliarde de lei vechi ar fi alocate unor proiecte aflate acum în derulare.

Stepanescu nu rămâne dator

Sătul până peste cap de acuzaţiile lansate la adresa sa de Valentin Rusu, primarul Stepanescu s-a rezumat la o replică scurtă, dar la obiect. “El, care a falimentat Drumurile, fiind impus politic acolo, este în necunoştinţă de cauză. Eu nu am nimic cu primarii din cele două comune, chiar i-am apreciat şi îi apreciez, dar am solicitat să prezentăm şi noi interes dacă tot vorbim de echidistanţă. Am cerut ca, şi noi, reşiţenii, să beneficiem de sume cel puţin egale, dacă nu de 30-40 de ori mai mari. Când vine vroba de sumele primite de administraţiile locale la contul curent şi de capital, Reşiţa are zero tot anul”, a spus Mihai Stepanescu.

Primarul Reşiţei a ţinut să lămurească odată pentru totdeauna şi subiectul ISPA. “Proiectul ăsta e al lui Mircea Popa, iar banii, cei 48 de milioane de euro aduşi la Reşiţa, i se datorează unui domn Teodorovici, un cărăşean dintr-o structură guvernamentală, care, după licitaţii a constatat că mai sunt bani şi a băgat şi proiectul lui Mircea Popa. Primăria are 25 la sută contribuţie, 7 la sută a venit din partea Guvernul, un împrumut prin BEI şi 67 la sută sunt bani atraşi. Tot proiectul ISPA e al lui Mircea Popa”, a explicat Stepanescu. Şi, cum Vali Rusu a criticat şi lucrările de reabilitare a drumurilor şi trotuarelor din oraş, primarul a replicat: “La drumuri e clar că nu se pricepe, nu degeaba a falimentat “Drumuri şi Poduri. Nici acum nu a învăţat că prima dată pui borduri, care stabilesc un nivel al amplasamentului drumului, cât şi aliniamentele”.