Marcel Ciolacu, elementul lipsă din alianța PSD – Pro România! Mocioalcă unește Stânga cu Stănescu și Firea!

Pierderea a două rânduri de alegeri deja și a guvernării, dar și procentele tot mai multe pe care liberalii le au în preferințele electoratului forțează o alianță PSD – Pro România. Cu viorica Dăncilă nu s-a putut, cu Marcel Ciolacu e altceva, dă de înțeles Ion Mocioalcă, secretarul general Pro România.

„În momentul de față, cel mai corect ar fi o alianță a Stângii. Nu este prima dată când eu afirm acest lucru, am discutat cu mulți colegi, am discutat cu Victor Ponta, este varianta cea mai bună în momentul de față pentru că noi, de fapt, reprezentăm opoziția. O opoziție dezbinată nu dă bine, dar nu numai că nu dă bine, nu este eficientă. Dacă nu suntem într-un proiect politic comun, atunci ce facem?! Pe o anumită lege ne folosește domnul Orban pe noi, că ne cade nouă mai bine, pe altă lege folosește PSD, gen alegerile în două tururi. Felul ăsta de a face politică ne dă de gândit și ne îndeamnă pe cei de la PSD și Pro România în a avea un proiect politic comun”, a declarat Mocioalcă.

Deputatul Pro România dă și un termen maxim până când s-ar putea realiza această alianță de Stânga: 29 Februarie. E data Congresului PSD. Ceva mai devreme, în 7 februarie, e Convenția Națională Pro România, ocazie cu care se va discuta despre un proiect politic comun al Stângii. „Există câteva necunoscute, dar a nu înțelege acest lucru din orgolii personale că Stânga trebuie unită și că trebuie să aibă un proiect politic comun ca să se lupte cu Dreapta, în speță cu PNL și USR, ar fi un act de miopie politică pe care, din păcate, unii colegi, care judecă asta cu ficatul, îl au. Marcel Ciolacu poate fi elementul care ar lipsi în acest moment din ecuație. Și nu numai el. Sunt foști colegi de-ai mei din PSD alături de care eu am luptat cu Liviu Dragnea. Să nu uităm că secretarul general este domnul Paul Stănescu. Gabriela Firea este iarăși o personalitate politică care ar avea numai de câștigat dintr-o alianță de Stânga, chiar și în proiectul de a recuceri capitala. Poate nu-i puțin lucru să adăugăm 7-8 procente, cât le-a avut, să zicem, Pro Romania la alegerile europarlamentare în București la zestrea doamnei Firea de la locale”, a mai spus Ion Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.