UPDATE. Maratonul de vaccinare de la Caransebeș, un real succes!

Cele 500 de doze de vaccin comandate pentru Caransebeș în cadrul maratonului de vaccinare s-au terminat din prima zi. Medicul Bhupinder Singh, directorul centrului de vaccinare anunță un nou maraton pentru sfârșitul săptămânii viitoare.

Primul maraton de vaccinare a adus siguranța conducerii Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș că gugulanii își doresc să se vaccineze împotriva Sars Cov 2, pentru a beneficia de măsurile de relaxare:

Noi am comandat încă de miercuri pentru acest sfârșit de săptămână 500 de doze de vaccin și iată că semnalele sunt bune, după doar o zi am rămas fără vaccin. Îmi cer scuze în fața caransebeșenilor pentru că, din păcate astăzi și mâine nu mai putem vaccina, până luni când avem comandate dozele zilnice de 70 de vaccinuri pe zi, însă promit că pentru weekentul viitor vom dubla solicitarea noastră la 1000 de vaccinuri”, ne-a menționat medicul Bhupinder Singh, director medical al Spitalului și director al centrului de vaccinare.

Primarul Felix Borcean a vizitat centrul de vaccinare și a rămas plăcut surprins că, a fost liniște fără îmbulzeli și cozi și oamenii s-au vaccinat doar pe baza de carte de identitate, în sala de sport Valeria Borza de la școala generală 8 din cartierul Cazărmii, spațiul pus la dispoziția centrului de vaccinare de către Primăria Caransebeș.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Dacă într-o zi normală se vaccinau 30-40 de persoane iată că doar în 10-12 ore, pentru că noaptea nu a venit nimeni, s-au consumat 500 de doze de vaccin, suntem chiar la final. Este bine, probabil suntem, printre orașele fruntașe la vaccinare, dacă stau să mă gândesc până acum în cele două centre s-au vaccinat peste 15.000 de persoane din zona noastră, dar sunt peste jumătate din Caransebeș, dacă mai scădem și copiii și adolescenții cel mai probabil ajungem la 60-70% din populația vaccinabilă a Caransebeșului care este în afara oricărui pericol, în momentul de față, astfel că relaxarea măsurilor este un lucru bun și vom intra încet, încet în normalitate”, ne-a declarat primarul Felix Borcean care a mai precizat că încurajează idea medicului Bhupinder Singh de a organiza unele campanii de vaccinare în zone publice cum ar fi Kaufland, Lidl la fel cum se întâmplă în marile orașe.

UPDATE, ora 11.40

Centrul a mai primit 200 de doze de vaccin Pfizer de la Oțelu Roșu, așa că doritorii se pot în continuare imuniza.

tmc 640