Amenzi uriașe pentru timișorenii care nu-și curăță terenurile. Avertismentul polițiștilor locali

explo 1000x200

Polițiștii locali din Timișoara încep de luni să verifice terenurile din oraș. Asta după ce tot mai mulți timișoreni au sesizat faptul că există terenuri neîntreținute de proprietari, nesalubrizate și necosite. Oamenii legii anunță că cei care nu le curăță riscă amenzi de până la 2.500 de lei.

Poliția Locală Timișoara informează că, în ultima perioadă, a crescut numărul de sesizări primite de la cetățeni cu privire la terenurile neîntreținute de proprietari, nesalubrizate și necosite. În anii trecuți, oamenii legii au realizat zeci de verificări, fiind identificate peste 300 de terenuri virane în Timișoara.

Din acest motiv, Poliția Locală Timișoara anunță că de luni, 17 mai, încep ample acțiuni de verificare a locațiilor în care sunt semnalate de către cetățeni astfel de nereguli.

Pentru a veni în întâmpinarea proprietarilor care au omis să își salubrizeze terenurile deținute, să cosească buruienile și vegetația crescută pe acestea, poliția locală atrage atenția că proprietarii de terenuri au obligația să le îngrijească, în caz contrar riscând sancțiuni între 1500 și 2500 lei, conform HCL 371/2007 modificată.”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

De asemenea, cum pe majoritatea acestor terenuri s-a constatat prezența ambroziei, o plantă care provoacă alergii grave și are efecte nocive asupra unui număr mare de timișoreni, din luna iulie polițiștii locali vor realiza verificări și pe această linie. Sancțiunile pe care le riscă cei care nu-și curăță terenurile de ambrozie sunt de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

banner 970 x 250