Maratonul Caransebeșului la vaccinare, de săptămâna viitoare

explo 1000x200

După ce a organizat campanii de vaccinare în rândul oamenilor care au fost în prima linie încă de la începutul pandemiei, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș extinde vaccinarea la populație prin organizarea unui maraton de vaccinare.

Vaccinarea fără programare, doar pe baza cărții de identitate, se va putea și la Caransebeș în cadrul maratonului de vaccinare, care va fi organizat la centrul de vaccinare de la Generală 8 din cartierul Racoviță, ne precizează Bhupinder Singh, directorul medical al Spitalului Caransebeș:

Maratonul va începe vinerea viitoare și se va derula 24 de ore din 24, timp în care oamenii pot veni doar cu cartea de identitate, fără programare online, pentru a se vaccina cu Pfiser. Se pot prezenta și locuitorii satelor arondate. Noi avem personal calificat pentru ca acest maraton să se desfășoare în condiții bune. Vrem să vaccinăm în jur de 1000 de persoane în cele trei zile de maraton. Până acum am vaccinat personalul din cadrul Spitalului, Jandarmeriei, Poliției, Pompierilor, Primăriei, Episcopiei, iar acum am luat legătura cu instituțiile publice dar și cu companiile care pot oferi informații despre vaccinare angajaților despre vaccinare.”, ne-a declarat directorul medical Bhupinder Singh.

Mediul chirurg plastician a mai specificat că, deși cazurile de infectări cu COVID-19 au scăzut pe secția de Terapie Intensivă, cele 7 paturi sunt ocupate non-stop de pacienți care se luptă cu boala, astfel că este importantă vaccinarea:

Este importantă vaccinarea din două motive: Primul ne privește în mod direct, vaccinul oferindu-ne protecție împotriva infecției cu COVID-19, și al doilea motiv se referă la protecția pe care o asigurăm, prin vaccinarea noastră, persoanelor din familie ori din comunitatea noastră al căror sistem imunitar nu e încă dezvoltat (nou-născuți) ori este compromis (persoane cu boli autoimune ori cronice, sub tratament chimioterapeutic sau cu neoplazii) și care pot dezvolta forme severe ale infecției cu COVID-19.”, a mai spus directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

 

banner 970 x 250