Maraton internațional adresat tinerilor IT-iști pentru implementarea soluțiilor civice digitale

Liga studenților Facultății de Automatică și Calculatoare și Banat IT anunță o a doua ediție a hackathonului internațional UniHack, care va avea loc în perioada 20-22 noiembrie 2020, online. Timp de 48 de ore, tinerii pasionați de IT sunt invitați să codeze și să programeze cele mai bune alternative pentru mai multe probleme civice ce țin de mediu, educație sau dezvoltare urbană.

UniHack este o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu. În 48 de ore, echipe de cel mult 5 tineri sunt invitați să conceapă soluții software sau hardware pentru probleme civice, sub îndrumarea unor mentori experimentați și a reprezentanților companiilor partenere.

Pe lângă partea de programare, organizatorii le pregătesc participanților provocări, sesiuni de conferințe și workshopuri susținute de traineri și speakeri internaționali în domeniul antreprenoriatului. Cele mai bune proiecte și idei vor fi premiate de sponsori și organizatori, care au pregătit patru nominalizări: Best Mobile App, Best Web App, Digital Education și Safe Urban Mobility.

leader board 728 x 90 px

Înscrierile se fac la https://unihack.eu, unde se pot găsi și mai multe informații despre eveniment. UniHack așteaptă peste 200 de participanți internaționali la ediția din acest an. Detalii actualizate găsiți și pe pagina evenimentului.