Mândria de altădată a Reșiței și a României se vinde pe bucăți. La pachet nu o vrea nimeni

Înainte de 1989 era singurul institut de proiectări hidro și navale din România. Aici a fost gândită, de specialiștii din UCMR, documentația pentru toate hidrocentralele din țară și tot aici se dădea ora exactă pentru tot ce însemna invenții într-un sector atât de important al economiei românești. A venit Revoluția, privatizarea, Adrian Chebuțiu și cine o mai fi fost și gata cu institutul. Insolvența, apoi falimentul SC Hydro-Engineering SA, așa cum se numește acesta astăzi.

Lichidatorul judiciar se chinuie să vândă bucăți din ce a mai rămas. Pe fațada clădirii institutului tronează un banner care ne atenționează că aceasta este de vânzare. Ca ea, și alte active mobile și imobile, parte a averii institutului de proiectări.

Potrivit raportului întocmit de lichidatorul judiciar în data de 27 mai, acesta a organizat mai multe licitații publice în vederea valorificării bunurilor imobile din averea debitoarei SC Hydro-Engineering SA. Având în vedere ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra bunurilor imobile prin Sentința civilă nr. 98 pronunțată de Judecătoria Reșița în dosarul nr. 1630/290/2018, lichidatorul judiciar a organizat cinci licitații publice, la 100% din valoarea de evaluare a bunurilor imobile: teren în suprafață totală de 13.970,00 mp, cu destinație intravilan, categoria de folosință curți/construcții, compus din trei loturi unite fizic și funcțional și clădiri cu destinația de birouri, cercetare industrială, depozitare și anexe, în suprafață construită la sol cumulată de 4.186,9 mp, cu o suprafață construită desfășurată de cca 12.157,9 mp, oferite spre vânzare de către SC Hydro-Engineering SA, situate in Reșita str. Calea Caransebeșului 16A, jud. Caraș-Severin. Niciun participant.

La fel stau lucrurile în privința bunului imobil înscris în CF nr. 31645 Reșița, vila de lângă Renk, compus din: Teren în suprafață totală de 9.651 mp, cu destinație Intravilan, categoria de folosință curți/construcții, și Clădire cu destinația construcții de locuințe, în suprafață construită la sol de cca. 1.101 mp, iar în suprafață desfășurată de cca. 1.733 mp (estimare), cu regim de înălțime Ds+P+1Er, apartamentată faptic în 11 locuințe și opt garaje, situat în Reșita str. Aleea Gugu judiciar a procedat expunerea pe piață respectiv la organizarea unui set de 5 licitații publice la 100% din valoarea de evaluare a bunului imobil. Și în acest caz au fost organizate tot cinci licitați, dar în zadar.

Totuși, lichidatorul judiciar a mai valorificat una, alta din bunurile scoase la vânzare, cum ar fi: bibliotecă din furnir de nuc, la prețul de 42,84 de lei, cu TVA, birou bibliotecă 49 de lei, un dulap metalic cu două uși – 142.80 de lei, trei frigidere Ariston, fiecare valorând 121,38 de lei, cinci mașini de spălat vase, Ariston, la 198 de lei bucata, fără TVA, patru scaune ergonomice, la prețul de 21,42 de lei bucata, și o roabă, achiziționată cu 42,74 de lei!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/