Mâncare tradițională, concerte și târg meșteșugăresc, la Zilele Culturii Maghiare organizate la Timișoara

zilele culturii maghiare
picnic iulius1000x100

La Timișoara se organizează o nouă ediție a Zilelor Culturii Maghiare. Evenimentul va avea loc în centrul orașului, între 23 și 26 septembrie, fiind pregătite concerte și un târg al meșteșugarilor. De asemenea, se vor putea degusta mâncăruri tradiționale din Ungaria.

Vor avea loc patru zile de sărbătoare în centrul Timișoarei. În perioada 23 și 26 septembrie, se desfășoară cea de-a șasea ediție a Zilelor Culturii Maghiare, evenimentul fiind organizat de Asociația Bastion cu scopul promovării culturii maghiare și a multiculturalității.

Deschiderea oficială a Zilelor Culturii Maghiare va avea loc în data de 23 septembrie, de la ora 19.00, cu un spectacol de operetă, la Operă. De asemenea, în perioada desfășurării evenimentului va fi amplasat un punct gastronomic în parcarea Modex, de unde vor putea fi servite mâncăruri tradiționale din Ungaria. Totodată, vor avea loc și degustări de vin sau bere artizanală din Ungaria.

leader board 728 x 90 px

Organizatorii au pregătit și în acest an, în Piața Libertății, un târg al meșteșugarilor, iar concerte susținute de trupe și soliști cunoscuți din Ungaria vor avea loc pe o scenă amplasată pe platoul din fața Operei.

Vrem să folosim doar pahare din sticlă la eveniment și să evităm plasticul. De asemenea, în ziua de duminică vom avea un program foarte interesant despre biciclete, despre cum se dezvoltă cicloturismul în Ungaria. Între lacul Balaton și Budapesta s-a făcut un drum de bicicletă extraordinar. Ne dau idei cum să facem și noi mai frumos și mai bine. Primăria Timișoara ne sprijină cu un ajutor financiar mai mare față de anii trecuți, 197.000 lei”, a declarat Tamas Peter, consulul onorific al Ungariei la Timișoara și președinte al Asociației Bastion.

În cadrul Zilelor Culturii Maghiare va fi amplasat și un punct de vaccinare împotriva Covid-19.