Managerul pe România şi Ungaria al Băncii Mondiale, tatonări la Silviu Hurduzeu şi Felix Borcean

După vizita efectuată azi la Reşiţa şi Caransebeş, şefa Biroului Băncii Mondiale la București (acreditată, din iulie 2017, country manager pentru România şi Ungaria), Tatiana Proskuryakova, s-a arătat impresionată de județul Caraș-Severin, spunând că România este o țară frumoasă, deși neajunsurile oamenilor sunt evidente.

Tatiana Proskuryakova a fost primită astăzi, 14 martie, atât de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, la Reșița, cât și de primarul Felix Borcean, la Caransebeș.

World Bank Group a lansat procesul de pregătire a noului cadru de parteneriat cu România și se doreşte identificarea unui set de priorităţi prin intermediul cărora o ţară poate asigura o dezvoltare egală şi, totodată, se urmăreşte rezolvarea domeniilor prioritare identificate. Principalele teme de discuţie s-au axat pe posibilităţile de dezvoltare a infrastructurii şi pe problemele legate de asistenţa socială, educație.

La Consiliul Județean, delegaţia a fost atrasă de studiul de fezabilitate întocmit de administrația județeană pentru facilitatea de transport intermodal într-un nou port la Moldova Veche, ce ar crea premisele unei creşteri economice sustenabile în zona Clisurii Dunării, port care e prevăzut în Strategia de Dezvoltare a Regiunii Vest.

Delegaţia World Bank Group a fost condusă de Tatiana Proskuryakova – Country Manager, împreună cu Thomas Lubeck – Regional Manager pentru Europa Centrală şi de Sud-Est şi Cristian Nacu – Senior Country Officer pentru România şi Moldova, ambii reprezentând Corporația Financiară Internațională.

La Caransebeș a fost vizitat cartierul Balta Sărată, acolo unde locuiesc aproximativ 60 de familii defavorizate și care sunt cuprinse într-un proiect european de dezvoltare economică, de câteva milioane de euro. Primarul Felix Borcean a dorit să le ofere o vedere și mai frumoasă asupra municipiului și i-a invitat pe cei 7 membri ai delegației să viziteze clădirea Primăriei Municipiului, veche de peste 100 de ani, noua Catedrala Episcopală și Casa de Cultură George Suru, plină de istorie de pe vremea Imperiului Austro-Ungar.

Activitatea Grupului Băncii Mondiale în România a început în anul 1991 și cuprinde atât programe și proiecte publice, finanțate de către IBRD prin împrumuturi acordate direct statului, prin Ministerul Finanțelor Publice, cât și proiecte private, fără garanție de stat, prin sprijinul acordat de către IFC (International Finance Corporatio) și MIGA (Multilateral Investemnt Guarantee Agency).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/