„Managerul Luca Mălăiescu a gestionat banii atât de bine încât nu are nevoie de bani pentru funcționare”

Ca primar la al doilea mandat la Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu a demonstrat că se poate să rămâi cu bani la final de an și să nu aștepți mila nimănui de la centru. 

Dacă Luca Mălăiescu promite că va asfalta o stradă sau că va repara o grădiniță, cu siguranță aceste lucruri se vor face, pentru că doar așa devii credibil și oamenii te votează spune primarul orașului Oțelu Roșu.

„Noi putem spune vorbe, dar lumea nu mai crede, oamenii sunt sătui de promisiuni. Eu ca primar am demonstrat că se poate. Cetățenii de pe Valea Bistrei au văzut că se poate, deci Luca Mălăiescu dacă promite, face. În momentul când devii credibil poți să aduci un plus valoare atât la Primărie, cât și la nivelul județului în rândul partidului”, precizează Luca Mălăiescu, recent ales și președinte executiv al PSD Caraș-Severin.

Edilul răspunde în acest fel la afirmațiile fostului lider social-democrat județean, Ion Mocioalcă, cel care a lăsat partidul pentru Pro România și care îl întreba retoric cât se mai lasă păcălit.

„S-ar putea să aibă dreptate Ion Mocioalcă, însă atunci el s-a lăsat păcălit 18 ani, pentru că el a stat în partid 18 ani. Eu dacă m-am lăsat păcălit ar fi acum, în ultimul an, dacă ar fi așa. Eu pot să spun că au rămas mai mulți surprinși sau chiar șocați de faptul că la ultima rectificare de la Guvern Primăria Oțelu Roșu a primit zero lei, singurul oraș din județ. Vreau să specific că banii au fost destinați strict pentru funcționare, plata salariilor, a salariilor persoanelor cu handicap și a asistaților sociali. Noi am primit zero pentru că în conturile Primăriei la acest moment noi avem 1,4 milioane de lei. Eu chiar am fost felicitat la București de doamna Ana Birchall, care a spus că Oțelu Roșu are un rating de 4,3, ceea ce înseamnă că are bani de funcționare și în primele luni din anul viitor. De aceea la Oțelu Roșu nu am primit nimic pentru că să ne înțelegem: managerul Luca Mălăiescu a gestionat banii atât de bine încât nu are nevoie de bani pentru funcționare. Pe mine m-ar fi durut sufletul să împart atâția bani dacă eram prim-ministru, acei bani puteau merge la investiții”, ne-a precizat edilul orașului de pe Valea Bistrei.

Șeful administrației publice locale din Oțelu Roșu a mai spus că 2019 este al treilea an consecutiv când Primăria va avea excedent bugetar, adică rămâne cu bani neconsumați în cont.