Managerul Cican a pus mâna pe bisturiu și taie cangrena din Spitalul Municipal Caransebeș! A schimbat și toți șefii de secții!

Prima zi de lucru, prima măsură luată ca manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș de către Adrian Cican! Șefii de secții au fost destituiți în masă și au fost desemnați alții până la concursul pe posturi!

Printre cei care au avut de suferit după decizia-fulger a managerului este șeful secției de Chirurgie, Gheorghe Borcean, președinte al Colegiului Medicilor din România. „Nu comentez decizia noului manager. Așteptăm să vedem cum se vor aplica aceste măsuri…, îi urez succes”, a menționat medicul chirurg Borcean.

Reamintim că Gheorghe Borcean a fost director al spitalului ani de-a rândul și este cel care a criticat în repetate rânduri măsurile pe care primarul Felix Borcean a dorit să le implementeze la unitatea medicală ca aducătoare de fonduri la buget. Printre acestea, redeschiderea ambulatoriului din cadrul spitalului.

Această măsură a fost anunțată ca fiind aplicabilă de astăzi de către noul manager. „Am schimbat toți șefii de secție ca să nu existe discuții, însă a trebuit să ținem seama și de anumite criterii impuse de lege, astfel că la unele secții au rămas aceeași șefi de secție. Mă refer la ATI, Neurologie, Pneumologie și Pediatrie. Au fost schimbați șefii de secții de la Urgențe, Aida Bâldea cu Dorin Alexandru Buzdugan, la Chirurgie, Gheorghe Borcean cu Nicolae Miculescu, de la care se așteaptă acceptul pentru că este în concediu, la Cardiologie, Margareta Muntean cu Mihai Ghimboașă. La Ginecologie este Ramona Anderca, la Interne este de azi șef de secție medicul Mădălina Căprariu. Toți sunt numiți interimar până la concursul pe post, concurs imperios necesar, unul dintre criteriile impuse de lege pentru acreditarea spitalului”, ne-a declarat managerul Adrian Cican.

Noul manager a pus deja mâna pe bisturiu pentru reducerea cheltuielilor. De la 1 noiembrie se reziliază contractele angajaților cu firma de telefonie mobilă, astfel, spitalul nu mai plătește abonamentele lunare la 100 de numere. De asemenea, o firmă de IT deja a donat 15 calculatoare spitalului, iar restul până la 40 de computere vor fi achiziționate de spital în rate, cu setul complet de program operațional care este la jumătate de preț față de ce plătea până azi spitalul pe un alt sistem de operare. Laboratorul de analize medicale se internalizează și este gata curând, iar ambulatoriul va lucra în paralel o perioadă scurtă până când se vor întocmi toate documentele necesare. Adică se realizează contractele avute de medici ca și cabinet individual și se încheie contracte noi cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru cabinetele care vor deservi pacienții. De data asta, toate încasările vor intra în bugetul spitalului!

„Am început în forță pe mai multe paliere pentru că trebuie să ne mișcăm repede și de aceea am să convoc și Consiliul de Administrație și am să le explic membrilor că funcționează în afara legii și am să vin și în fața Consiliului Local cu propunerea de a intra în legalitate deoarece ce este acum este un abuz în sensul că legea prevede ca primarul să-și desemneze un membru în Consiliul de Administrație, Consiliul Local să aibă doi membri, spitalul un membru și Direcția de Sănătate Publică un membru. Or, la spital, Consiliul de Administrație este format doar din consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei, pe lângă managerul spitalului. Lucrul acesta trebuie reglementat”, a mai spus Adrian Cican.

În aceste zile, managerul se va întâlni cu o firmă specializată pentru îmbunătățirea stației de oxigen a spitalului fără de care nu se poate funcționa. Întrebat de către Express de Banat dacă rămâne valabilă hotărârea sa de a candida la funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin din partea Pro România, Adrian Cican ne-a răspuns: „Decomandată am de lucru la Caransebeș, nu-mi trece prin minte altceva acum. Dar nu se știe niciodată, dacă treaba merge bine la Caransebeș și pun spitalul pe picioare, atunci mă gândesc la candidatură, dar dacă lucrurile nu se mișcă așa de repede și bine cum mi-aș dori nu pot pleca de la spital”, ne-a declarat noul manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.