Manager nou, printr-o „chirurgie precisă și rapidă”, la Spitalul din Caransebeș

Adrian Cican lasă spitalul din Orșova pe care l-a adus în doi ani la performanță pentru a efectua „un act de chirurgie precisă, exactă și rapidă” la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

Adrian Cican are 52 de ani, este inginer și, din 2017, a condus Spitalul Orășenesc din Orșova. „La spitalul din Caransebeș nu există varianta peste două luni sau peste un an, este doar acum. Ambulatoriul și partea de laborator trebuiesc deschise acum! Foarte repede pentru că sunt producătoare de bani pentru spital. Aceste lucruri le-am făcut foarte bine la Orșova, unde am reușit în decurs de 19 luni implementarea a patru proiecte europene. Orșova este unul dintre spitalele care a primit decorația de la președintele României în urma unei evaluări pe parcursul unui an de zile pe opt spitale din țară. Am făcut la Orșova un etalon. De aici încolo nu-mi rămâne decât să demonstrez la Caransebeș și sunt genul de om care duc până la capăt orice proiect, indiferent cât de greu este”, ne-a declarat Adrian Cican.

Contractul de manager de la Orșova i se încheie astăzi, iar de luni își va începe activitatea la Caransebeș. Adrian Cican a acceptat propunerea primarului Felix Borcean după ce managerul interimar Octavian Dena și-a dat demisia, edilul urbei spunând că la mijloc au fost unele probleme personale. „Eram foarte aproape de a demara procesul de reintegrare a Ambulatoriului, pe patru secții la început, de a organiza concursurile pentru noii șefi de secție și alte transformări pe care le consider necesare în acest proces de reorganizare a spitalului. Nu aș vrea eu să discut prea multe despre cât a fost de presat domnul Dena, pentru mine este o surpriză plăcută faptul că managerul spitalului din Orșova a acceptat imediat acest post. Am vorbit în aprilie o singură dată cu domnul Adrian Cican, însă îl cunosc după lucrurile bune realizate la Orșova, aflate din presă și cred că tot răul este spre bine”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

CITEȘTE ȘI:

Senatorul Vela dezvăluie: cine e de vină pentru datoriile istorice ale spitalului din Caransebeș?