Mocioalcă negociază cu PSD, exclus cu Luminița Jivan! „Nu am ce să caut la aceeași masă!”

Prăbușirea Guvernului Dăncilă i-ar putea aduce la masa negocierilor, față în față, pe Ion Mocioalcă și Luminița Jivan. Doar teoretic însă, secretarul general Pro România o refuză pe șefa PSD Caraș-Severin! 

Mocioalcă e din nou pe cai mari și, alături de Victor Ponta, va demara discuțiile pentru o nouă majoritate parlamentară, dar și la nivel județean. Prima opțiune, PSD! Numai că Ponta și Mocioalcă le pun condiții social-democraților de la bun început. Fără Viorica Dăncilă, fără Luminița Jivan!

„A fost o zi importantă pentru opoziția din România care, iată, după 2012, mai reușește să treacă o moțiune de cenzură. Nu punem la socoteală acea luptă în care PSD și-a dat jos propriul guvern. Toți am fost de acord că se guvernează prost și că, exact cum spuneam, România riscă să se ducă în gard. Așa cum le spuneam și colegilor mei acum câteva luni, că PSD nu are niciun viitor cu Liviu Dragnea, le reaminteam și săptămâna trecută că partidul nu mai are niciun proiect politic și că, în primul rând, suferă Caraș-Severinul. Toate promisiunile multiplilor vizitatori din Caraș-Severin s-au dovedit a fi simple minciuni. Chiar ieri erau mai mulți primari prin București să semneze niște contracte, iar unul din secretarii de stat de la MDRAP le-a spus că nu sunt bani. N-aș putea să vă spun dacă asta era înainte de moțiune sau după, însă credulitatea actualilor lideri din PSD Caraș-Severin va însemna tot atât de mare dezanmăgire față de alegători, față de populația din Caraș-Severin. Spuneam că acum se guvernează prost și iată că Pro România și-a adus serios aportul la această acțiune de a da jos Guvernul. Mai ales prin faptul că 28 de parlamentari ai acestui partid au semnat moțiunea și au votat-o 31! Rămân în continuare alături de Victor Ponta în ideea că Stânga poate să se coaguleze, să se reformeze și chiar să aibă un candidat unic la președinția României. Sigur, Pro România rămâne deschis să discute cu toate partidele. Vom începe, desigur, cu PSD, atât la centru, cât și în Caraș-Severin, dar nu cu actualele conduceri, care s-au dovedit falimentare!”, a declarat Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.

Secretarul general Pro România spune că dacă nu se va ajunge la o înțelegere cu PSD, atunci se vor purta discuta și cu liberalii, și cu celelalte partide. Revenind la discuțiile pe care și le-ar dori cu PSD la nivel județean, Mocioalcă e categoric. Sub nicio formă nu are ce discuta cu actualul președinte, Luminița Jivan. Vom trăi zile și săptămâni interesante, poate chiar decisive pentru acest sfârșit de an cu alegeri prezidențiale, pentru anul viitor cu două runde de alegeri și, de ce nu, până la urmă am putea face și alegeri parlamentare anticipate, odată cu localele. Eu cu cei care au reușit să prăbușească ideea de social-democrație, atât la nivel central, cât și în Caraș-Severin, nu am ce să caut la aceeași masă”, a afirmat deputatul Pro România.

Referitor la social-democrații cărășeni care l-ar fi sunat imediat după ce moțiunea a trecut, Ion Mocioalcă s-a rezumat la a spune doar atât: „Lăsați primarii să vină la mine!”

De partea cealaltă, Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, vorbea încă dinainte de adoptarea moțiunii, despre un eventual dialog cu cel care a plecat la Pro România după ce a condus atâția ani filiala județeană a social-democraților. Din păcate, cu domnul Mocioalcă nu am un dialog pentru că nu am ajuns decât să ne salutam, dânsul nefiind foarte prezent în ultima perioadă la Parlament, dar nu am o problemă, nu aș avea o problemă să am un dialog cu el. Nu doresc însă să vorbesc foarte despre un fost lider de partid care din punctul meu de vedere, și nu doar al meu, ci și al colegilor, a trădat partidul nesocotind până la urmă munca tuturor oamenilor implicați în a ajunge dânsul pe o listă, ca mai apoi să trădeze și să plece. Nu cred că e important pentru cetățenii județului să aducem în discuție astfel de personaje”, spunea Luminița Jivan cu doar câteva zile în urmă.

Evenimentele de ieri din Parlament ar putea să nu le dea de ales celor doi, iar în politică „niciodată” e un termen de evitat.