Management bolnav la Spitalul Județean! Cristina Bacer nu are ce căuta pe postul de manager, nu a condus niciodată pe nimeni și nu e pregătită pentru așa ceva!

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Eliberat din funcția de șef al Secției Chirurgie, medicul Romeo Dumitrescu desființează pur și simplu actualul management care se practică la Spitalul Județean de Urgență din Reșița!

În cadrul unui interviu exploziv acordat pentru Express de Banat, chirurgul s-a înscris pe o listă tot mai lungă a celor care contestă numirea Cristinei Bacer în funcția de manager al celei mai mari unități spitalicești din Caraș-Severin. Umilit de deciziile managerului, Romeo Dumitrescu trage un important semnal de alarmă. La spitalul din Reșița lucrurile merg într-o direcție total greșită, motiv pentru care a cerut intervenția Ministerului Sănătății, în momentul de față situația fiind analizată la București.

Operații contracronometru

Lucrurile au luat o întorsătură, alta decât cea de organizare și funcționare a secției de chirurgie, odată cu apariția noii structuri administrative a spitalului. Această structură administrativă a spitalului a constatat o dificultate majoră în bugetul de venituri și cheltuieli, respectiv undeva datorii peste 12 miliarde. Sigur, în mare parte moștenite, dar și dezvoltate pe parcursul a 5-6 luni de funcționare, respectiv de la 7,5 miliarde înțeleg că s-a ajuns undeva la 12 miliarde. Și atunci sigur că ei caută să obțină maximul de randament cu minimul de cheltuieli. S-au gândit să facă acest lucru începând cu secția de chirurgie unde au deliberat, fără niciun fel de întrebări, că trebuie reduse orele de activitate la sălile de operații”, a explicat doctorul Dumitrescu.

Dat afară pe o ușă veche de 45 de ani!

Într-un moment în care secția de chirurgie trebuia vizitată de comisia de acreditare, Romeo Dumitrescu, în calitate de șef de secție, a apelat la prieteni. Acesta a povestit cum s-au înlocuit zece uși vechi de 45 de ani cu unele de termopan și cum a plătit din propriul buzunar dezinfecția sălilor de operații și a saloanelor de la Chirurgie. „Pentru faptul că am îndrăznit să cheltui banii din buzunarul meu să repar secția și pentru faptul că am adus în spitalul ăsta aparatura tehnică medicală de 4 milioane de euro, pentru faptul că am cea mai bună statistică din județul ăsta de activitate chirurgicală, cel mai ridicat nivel de complexitate al bolnavilor pe care îi operez și pentru faptul că nu sunt hoț și mincinos, așa cum indirect mi-a arătat că declar prin foile de pontaje, managera m-a dat afară din birou și mi-a anulat poziția de șef de secție. Lucrul acesta nu mi s-a mai întâmplat în toată viața mea. Managera m-a dat afară și la propriu, și la figurat. Să fiu tratat de o manieră lipsită total de tact și de orice fel de pregătire ca manager … scuzați-mă!”, a dezvăluit chirurgul.

Cine conduce spitalul?!

Stiri Timisoara publicitate ziar expresb 1000x100

Cristina Bacer, mai spune Dumitrescu, i-a cerut de mai multe ori să dea note explicative  legate de activitatea gărzii a doua, liniei a doua de gardă, aprobate direct de Ministerul Sănătății. „Enervarea mea a fost cu atât mai mare față de acest personaj care acum se intitulează director al Spitalului Județean când am început să o cunosc. Trebuie să știți că dânsa nu a condus niciodată nimic, adică un grup de oameni sau măcar o instituție elementară cum ar fi un cabinet privat. Deci oameni din aceștia veniți nu știu de unde… Timp de un an, dânsa a făcut trei autopsii și a reușit să facă 48 de investigații pe linia aceasta de histologie, ceea ce înseamnă o lamă la două săptămâni. Dacă n-ai consultat în viața ta niște pacienți, nu știi ce înseamnă să dai niște tratamente, să faci niște operații… Eu am invitat-o în sălile de operație să vadă ce facem dacă ne contestă. Situația se află acum în Consiliul de Administrație al spitalului. Până la urmă, demersurile noastre făcute în presă, la Consiliul Județean și chiar la domnul Arafat, pentru că atunci a căzut Guvernul și nu am mai avut cu cine să combat, au primit răspuns. Și răspunsul va fi din nou, așa cum era normal, analiza situației. Dacă această gardă nu este utilă, nu este”, a mai afirmat Romeo Dumitrescu.

Depășită  de situație?!

Managerul Cristina Bacer e acuzată totodată că ia decizii din birou, fără să cunoască situația reală din spital, fără să fie interesată să vadă ce se întâmplă în sala de operații sau cum își desfășoară medicii activitatea. Și lucrurile nu se opresc aici. „Majoritatea pieselor pe care dânsa le-a avut, le-a avut de la mine. Deci eu dacă nu îi dădeam piesele respective să le lucreze, nu avea absolut nimic de lucru. Eu nu am solicitat demisia dânsei, eu am spus că nu are ce să caute pe un post de genul acesta. Dânsa nu este pregătită pentru așa ceva, presupune cunoștințe de management foarte serioase deoarece este o instituție mare, cu multe probleme care presupun niște manevre economice de mare anvergură, sunt bani mulți la mijloc, există răspunderi foarte mari și de personal, și de bani, și de organizare, juridice, și până la urmă este interesul de a face pentru bolnavi. Instituția asta are o destinație clară, să protejeze viața celor aflați în pericol și să aducă sănătatea lor prin metodele noastre. Eu personal am adus în 2017 15 miliarde venit din care s-a cheltuit pentru mine un miliard salariu, să spunem, nici vorbă, și încă un miliard pentru medicamente. Restul este venit. Păi tu te legi de mine și mă dai afară pe mine?! Eu care fac ce fac?!”, a atras atenția chirurgul Dumitrescu.

Pentru a afla planurile managerului Cristina Bacer și pentru a comenta situația tensionată de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, Express de Banat i-a lansat invitația de a răspunde întrebărilor unui Interviu Express. A refuzat, motivând că în două sau trei săptămâni va organiza o conferință de presă.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/