Mama tinerei găsită fără viață în pădure, la Secu: N-a fost omorâtă, s-a sinucis! Dar nu din cauza lui Călin, nu el i-a întors spatele!

La mai bine de un an de la descoperirea cadavrului frumoasei Ana Maria Suru pe un drum forestier de la marginea Reșiței, profilerul Poliției Române, cel care l-a citit pe odiosul Gheorghe Dincă, încearcă să găsească motive pentru care Călin Blidariu și-ar fi împins sora spre sinucidere. Familia îndurerată spune însă că altcineva ar trebui să o aibă pe conștiință!

Criminaliștii, judiciariștii și legiștii au stabilit că Ana Maria Suru și-a pus capăt zilelor. A fost atât de hotărâtă încât a încercat în mai multe feluri. Într-un final, s-ar fi urcat pe un stâlp al rețelei de medie tensiune și ar fi murit electrocutată. Urmele arsurii erau vizibile pe tot corpul. Anchetatorii au mai stabilit ceva foarte important. Călin Blidariu, fratele Anei, s-ar face vinovat pentru toată tragedia. El ar fi împins-o pe Ana spre gestul suicidal. Din acest motiv e și pus oficial sub acuzare, fiind inculpat pentru infracțiunea de determinare sau înlesnire a sinuciderii. „Foarte rar e întâlnită o astfel de infracțiune, dar în cazul de față eu nu sunt de acord cu ea. De 6 luni nu mai știm noutăți din dosar. Mi s-a spus că nu s-a întors dosarul de la București. Domnul Călin Blidariu pot să spun că este nevinovat până în momentul de față și, cu siguranță, cred în nevinovăția lui. Eu am nenumărate argumente care pe mine mă duc la concluzia că dumnealui nu ar putea să săvârșească astfel de infracțiuni. Mai ales cu sora lui, care era absolut totul pentru el. Ținea la ea ca la ochii din cap”, ne-a mărturisit avocatul Cosmin Bolosin.

Tot prin vocea apărătorului lui Călin Blidariu a vorbit și mama acestuia și a Anei. „Fata mea s-a întors în țară în acea perioadă pentru a lua legătura cu fostul ei prieten, cu care a avut o relație de 6 ani. Oare nu cumva unul din motivele pentru care fata mea a ajuns să se sinucidă, așa cum au stabilit organele de urmărire penală, a fost tocmai faptul că acel om i-a întors spatele, că acel om nu i-a răspuns, că acel om avea altă relație?! Nu Călin este vinovat, nu Călin a determinat sau a înlesnit moartea fiicei mele!”, a transmis Ana Suru prin intermediului avocatului Bolosin.

În nevinovăția lui Călin Blidariu în legătură cu sinuciderea surorii sale crede și avocatul Bolosin. „Am și eu atâta experiență, lucrezi de 20 de ani cu infractori, dar eu nu-l văd pe Călin Blidariu să fie un criminal. Călin Blidariu nu este un criminal! Că a avut el un trecut mai negru, mai tumultos, că a avut nenumărate aventuri cu diferite domnișoare, că a avut ieșiri mai mult sau mai puțin controlate e altceva, dar, la sora lui, Călin Blidariu ținea ca la ochii din cap. S-a inventat chestia asta în dosarul Caracal, cu profilerul. În Codul de Procedură Penală sau în Codul Penal profilerul sau detectorul de minciuni nu apar, este decizia Înaltei Curți care spune că detectorul de minciuni nu este probă în dosar, dar trăim într-o justiție modernă în care se vorbește de profiler, de detector cu minciuni, de probe care nici măcar nu apar în dosarul penal”, a comentat apărătorul lui Călin Blidariu.