Mama lor la toți!

Ieri, pe la prânz, mă întâlnesc cu Gogu, ca de obicei, în fața alimentării. El ieșea, eu să intru. Negru de supărare. După cum arăta la față, mă gândeam că iar au majorat ăștia prețul la laptele lui preferat (mai mult apă decât lapte), ăla de 1,5%. Și, tot ca de obicei, îl las să se descarce. Să-i înjure pe toți la rând: liberali, pesedei, udemeriști. Să-l aud zicând: „să mă trăznească Dumnezeu dacă eu îi mai votez pe ăștia!”. Surpriză însă. Supărarea lui nu era de natură economico-financiară, ca să zic așa, deși așteaptă să i se mărească pensia cu cel puțin 15%, după cum l-o luat gura pe dinainte pe Iohannis.

Ne tragem într-o parte, să nu încurcăm circulația cărucioarelor pentru cumpărături, își trage sufletul și… „Tu vezi ce fac oamenii «dulapului»?” Dulapu’ e personajul principal din telenovela de la Cotroceni. Încerc să-i explic: „nu, nu știu ce fac, că de vreo săptămână mă uit la un serial turcesc și la «Mireasa», sezonul 6. „Păi îți spun eu de nu știai. Ministra Educației, fata aia pe care Iohannis a ținut-o pe lângă el la Cotroceni vreo șapte ani are o soră. Și, ca în cântecelul ăla de la grădi cu „Țăranul e pe câmp”, sora are o firmă mică. Mică, mică, cât chestia aia la furnică, dar voinică din moment ce a reușit să ajungă la banii PNRR. Bani mulți, îți dai seama.”. „Și ce-i cu asta, bă, Gogule? Păi nu e normal ca ăștia de la Putere să ajungă la cașcaval? Dacă nu ei, atunci cine?”.

Sincer, nu l-am crezut în stare să se supere doar pentru atâta lucru. Că Gogu al meu e mai degrabă bășcălios decât ranchiunos. Și nu m-am înșelat. „Fir-ar a dracului de treabă, până când, bă, să-și bată joc de noi? Asta că e sora ministrei, ailaltă că e nevasta lui Bode.”. Se ambalase rău de tot Gogu. Îi luase pe toți la rând. De nevasta lui Bode și uitasem că o transferaseră de la o grădiniță din Zalău în Ministerul Educației. Mă rog, o detașaseră câteva luni pentru merite excepționale în domeniul ăla. Nu mai contează ce fel de merite. Important că era omul potrivit la locul potrivit. Păi dacă femeia poate, de ce să dai, domnule, postul unei fufe fără experiență și fără inițiativă? Și ce dacă e nevasta lui Lucică Bode? Păi dânsa n-are dreptul să se remarce în câmpul muncii, să facă dovada aptitudinilor, altele decât cele din bucătărie? Ei, drăcia dracului!

La urma urmei, familia Bode poate orice, mai ales domnul care, în timpul liber, e DJ. Adică se ocupă de fel și fel de dedicații pentru prietenii politici, gen: 600 de BMW-uri pentru noul parc auto și mii de uniforme de polițiști și polițiste croite și cusute în atelierele manufacturiere din Sălaj. Poate chiar mai mult decât atât, că doar de aia e la putere! Asta încercam să-i explic lui Gogu, dar el nu și nu! Că nu e corect cum a procedat sau procedează în continuare. Păi de unde știți voi asta? De bună credință și pentru a nu exista suspiciune, Bode l-a chemat la el pe șeful Corpului de control al ministerului de Interne și i-ar fi zis: „du-te și rezolvă cazul!”. Și ce-i cu asta? Din punct de vedere a tot ce vreți și nu vreți, e acoperit ca la carte cu de toate. Unde sunt dedicațiile despre care s-a tot vorbit? Vă spune mandea, în capul lui Drulă și al useriștilor, unde altundeva.

Sătul de explicațiile mele, Gogu a dat a lehamite din mână și s-a dus în treaba lui, lăsând să-i scape printre dinți refrenul unei cântări atât de dragă nouă: „mama lor la toți…”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/