„Mâinile bucuriei” întinse vârstnicilor reșițeni

Voluntarii ATOR Banatul de Munte sunt gata să vină în sprijinul persoanelor vârstnice, cea mai vulnerabilă categorie în criza COVID-19, tinerii reșițeni încercând să le asigure bătrânilor cele necesare, limitarea răspândirii temutului virus din China fiind unul dintre principalele motive ale demersului.

În perioada 16-20 martie, Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Banatul de Munte organizează acțiunea umanitară „Mâinile bucuriei” prin intermediul căreia voluntarii de pe raza municipiului Reșița vor oferi din timpul și sprijinul lor persoanelor vârstnice și celor vulnerabile, predispuse la îmbolnăvire care, în această perioadă, necesită, pentru siguranța și sănătatea lor, să rămână în case. Mai exact, tinerii vor fi cei care se vor ocupa de achiziționarea celor necesare: alimente, medicamente etc, deconturile fiind făcute pe baza bonurilor fiscale emise de magazine și farmacii.

Toți cei care vor avea nevoie de o mână de ajutor în această perioadă sunt rugați să apeleze numărul de telefon: 0726 561 449 (Anita Radics, președinte ATOR Banatul de Munte) sau să acceseze pagina de Facebook: ATOR Banatul de Munte.

Campaniei inițiate de ATOR Banatul de Munte i se vor alătura: Inspectoratul Județean de Jandarmi, Primăria Reșița și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), voluntari care vor veni în sprijinul bătrânilor, a persoanelor cu afecțiuni cardio-vasculare – grupa de risc în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Astfel, jandarmii vor sta la dispoziția solicitanților și vor putea oferi ajutor cu plata urgentă a facturilor și achiziționarea de alimente de bază, medicamente și alte lucruri necesare, astfel încât aceștia să nu trebuiască să se expună riscurilor care ar putea apărea odată cu părăsirea domiciliului pe durata pandemiei.

„Mâinile care ajută sunt mai sfinte decât gurile care se roagă”, Sf. Ioan Gură de Aur.