Maidanezi cu două picioare! Locuri de joacă, invadate de oameni ai străzii, buruieni și gunoaie

Gândit cândva ca un loc de relaxare și petrecere a timpului liber, micul parc din Potcoava Unic seamănă în prezent cu o junglă unde supremația este a celor mai gălăgioși dintre cei care îl frecventează. Din păcate, nu este vorba despre glasuri de copii, ci despre „trilurile” oamenilor străzii care își fac veacul pe băncile din jurul complexului de joacă.

Amețiți de aburii alcoolului, aceștia tulbură liniștea locatarilor din blocurile alăturate. Mai mult, oamenii se plâng că în aceste condiții nu își mai pot lăsa copiii să se joace în zonă.

„Vin cu fetița la tobogane. Mi-e frică să o las singură. Boschetarii sunt tot timpul beți și vorbesc urât. Să nu mai spun de miros și de sticlele pe care le lasă în urmă”, spune Mariana Forțiu, locatară a unui bloc din zonă.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Din păcate, aceasta nu este singura problemă a cartierului. Spațiul verde al parcului din Lugoj este adesea utilizat drept parcare. Pentru a stopa fenomenul, oamenii au încercat să îngrădească cu pietre parcul și să pună panouri cu „Parcatul interzis”. Cu toate acestea, nu toți conducătorii auto țin cont de strădania locatarilor din zonă și își lasă în continuare mașinile pe unde apucă, diminuând și mai mult spațiul destinat relaxării.

Oamenii se întreabă, pe bună dreptate, unde ar trebui să își lase copiii să se joace sau unde ar putea găsi o bancă liberă și curată, care să nu fie deja revendicată de vreun scandalagiu. În scurt timp, spațiul de joacă riscă să devină un adevărat focar de infecție, iar cetățenii de bună credință nu au altă soluție decât să aștepte intervenția autorităților sau… venirea ploilor care, poate, îi vor alunga din cartier pe oamenii străzii.

Situația nu este singulară, locurile de joacă din parcurile copiilor fiind adesea sub asaltul de moment al oamenilor străzii, care preferă umbra toboganelor din zonă.

banner maxagro