Mai vine un jucător!

Banatul Caransebeş a debutat cu dreptul în actualul sezon, calificându-se în faza a doua a Cupei României la volei masculin, după o dublă manşă cu Phoenix Şimleu Silvaniei, însă a ratat startul campionatului.

Revenită în prima ligă masculină de volei a ţării cu pretenţii la o calificare în cupele europene, echipa Caransebeşului a început promiţător, un 3-1 categoric, acasă, cu Phoenix, în Cupa României. În returul de la Şimleu Silvaniei, elevii lui Pavel Craia au pierdut cu 2-3, însă şi-au asigurat calificarea în faza următoare a cupei. În prima etapă a campionatului Diviziei A, gugulanii au dat tot peste voleibaliştii de la Phoenix. Meciul s-a jucat în deplasare, caransebeşenii cedând după o luptă la fileu foarte echilibrată. Banatul a câştigat primul set, cu 25-21, însă le-a cedat pe următoarele două, la 22 şi 20. Galben-albaştrii au împins meciul decisiv după ce au câştigat la o diferenţă de doar două puncte setul patru. În decisiv, Phoenix s-a impus cu 15-11 şi le-a administrat caransebeşenilor primul eşec.

Elevii lui Pavel Craia au încă nevoie de timp pentru a consolida relaţiile de joc. Nu ne-am regăsit, am avut sincope, un set bun, un set rău. Sper să reparăm ce-am greșit. De data aceasta nu am mai greșit servicii ca în cupă, în schimb, am avut probleme la preluare. Și la blocaj am avut probleme, sper să meargă mai bine de acum încolo. Surprinzător, am început bine, dar am terminat mai puțin bine. Obiectivul nostru în acest an este un loc între primele cinci. Văd că majoritatea echipelor și-au adus jucători și toate au același obiectiv: locurile 1 – 5. Nu știu cine va juca în play-out”, a declarat antrenorul Pavel Craia, care a mai anunţat că, în iarnă, sigur va mai veni un jucător.