Mai puțini morți pe șoselele din județul Timiș, în acest an

În primele luni ale acestui an, în Timiș s-au înregistrat mai puține accidente rutiere grave, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020. De asemenea, și numărul deceselor pe șoselele din județ este mai mic.

Deși în prima jumătate a anului trecut au fost impuse o serie de restricții de circulație, din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus, în județul Timiș au fost înregistrate mai multe accidente rutiere grave comparativ cu aceeași perioadă a acestui an.

Până în prezent avem înregistrate 48 de accidente grave, cu minus 30 față de perioada similară din anul trecut. Morți avem înregistrați 14, cu minus 13 față de perioada similară, iar răniți gravi avem înregistrați 40, cu minus 21 față de perioada similară. Asta în condițiile în care se știe că anul trecut nici nu s-a prea circulat din cauza pandemiei, iar acum se circulă la liber. Totuși, eu spun că se văd rezultate”, a explicat Aurel Scornea, inspector-șef adjunct în cadrul Poliției Timiș.

Pe de altă parte, în această vară, polițiștii din județul Timiș anunță că vor intensifica verificările pe șosele mai ales în weekend. Asta în condițiile în care, în ultima perioadă, la fiecare sfârșit de săptămână au fost identificați șoferi băuți sau drogați.

Eu știu că toată lumea vrea să vadă mult mai mulți polițiști rutieri la vedere, dar suntem județul care avem cea mai mare rețea de drumuri. Încercăm cât posibil să acoperim toate drumurile. Avem puncte unde se întâmplă mai des accidente sau se comit infracțiuni și atunci ne axăm pe aceste sectoare de drum, în special”, a precizat Aurel Scornea.

În acest moment, în dotarea Poliției Rutiere Timiș se află 14 aparate radar fixe și mobile.