Mai puține pierderi de căldură, la iarnă. Conducte noi pe o lungime de 29 kilometri, la Timișoara

k1

Iarna viitoare se vor produce mai puține pierderi de căldură. Asta după ce 29 de kilometri de conducte ale Colterm au fost înlocuite, în cadrul unui proiect european.

Primăria Timișoara transmite că unul din marile proiecte de infrastructură edilitară din oraș este aproape de finalizare. Este vorba de înlocuirea a aproape 30 de kilometri de țevi ale Colterm, iar recent au început lucrările pentru retehnologizarea ultimului kilometru din cadrul investiției.

Mai precis, proiectul, finanțat cu bani europeni, a prevăzut schimbarea a 20 de kilometri de rețea secundară, nouă kilometri de rețea primară și 25 de puncte termice din Timișoara.

Ne aflăm în faza finală a uneia dintre cele mai mari investiții în reabilitarea infrastructurii de bază a orașului. Chiar dacă șantierul a creat disconfort, este o etapă necesară pentru a rezolva problema pierderilor de căldură din fiecare iarnă. Vrem de asemenea ca aceste lucrări să fie de calitate, nu doar la nivel de conducte, ci și la refaceri pentru carosabil, trotuar, borduri sau pavaje. Am cerut ca de pe spațiile verzi să scoată molozul și să pună pământ vegetal în loc. Subtraversarea de pe Bărnuțiu a cedat în câteva luni și acest lucru nu este acceptabil. Trebuie refăcută urgent. Vorbim aici de o lucrare complexă, dar pentru care nu stăm să negociem calitatea rezultatului final”, a afirmat viceprimarul Ruben Lațcău.

k3

Potrivit Primăriei Timișoara, dintre punctele termice, pentru 14 au fost recepționate lucrările, iar pentru celelalte 11 au fost demarate procedurile în vederea efectuării recepției la terminarea lucrărilor.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Prin retehnologizare, conductele vechi de termoficare sunt înlocuite cu conducte noi, preizolate, pentru un sistem eficient, cu pierderi minime și emisii poluante mai mici. De asemenea, în programul de retehnologizare mai sunt incluse lucrări de înlocuire a vanelor și racordurilor de pe traseul magistralelor de termoficare, realizarea unui sistem de monitorizare a stării izolației conductelor, construirea de cămine pe rețele secundare, astfel încât, în caz de avarii, să nu fie afectate toate blocurile alimentate la același punct termic. Odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare din această etapă, se reduc pierderile în rețea, crește viteza de depistare și precizia localizării avariilor, se elimină mai mult de jumătate din avariile înregistrate pe rețelele secundare și se reduc costurile de întreținere și exploatare a rețelelor”, a informat Primăria Timișoara.

Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, valoarea acestuia fiind de peste 160 milioane lei. Lucrările vor fi încheiate până la finalul lunii septembrie a acestui an.

k5

k4

k2

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/