„Domnule Dunca, nu suntem de acord să înființăm o firmă aservită intereselor de partid!”

crina ioan

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin insistă să înființeze o societate comercială care să facă lucrări de reparații pe drumurile județene, dar și să opereze bacul de trecere a Dunării de la Moldova Nouă!

Romeo Dunca pune din nou pe ordinea de zi în ședința de mâine a Consiliului Județean înființarea societății Caraș Serv SRL și aprobarea Actului Constitutiv al acesteia, societate al cărui domeniu principal de activitate să fie Lucrări de construcții a drumurilor și a căilor ferate. Consilierii județeni PSD au respins deja inițiativa președintelui și cel mai probabil așa vor proceda și mâine, în plen. „V-am spus să citiți cu atenție Codul Administrativ! E un articol care spune clar în ce condiții poate participa Consiliul Județean cu capital. O să vedeți că poate participa la înființarea unor firme care au ca obiect de activitate lucruri de interes public. E un nonsens. Dacă vreți să faceți ceva pentru drumuri, eram de acord ca la Direcția de Drumuri Județene să facem o secție de reparații, care să intervină rapid când era nevoie, dar nu suntem de acord să înființăm o firmă aservită intereselor de partid!”, i-a spus Ioan Crina lui Romeo Dunca.

„E o minciună! Cum să nu fie legal? E foarte legal!”, spune în replică șeful CJ, care argumentează încă o dată înființarea acestei societăți: „Avem în vedere eficientizarea lucrărilor pe drumurile județene. Această societate va putea face lucrări de suprafață pe drumuri și poduri, le va putea întreține pe timp de vară și iarnă, va putea face lucrări de marcare a drumurilor și va putea toaleta vegetația de pe drumurile județene. Ar răspunde prompt nevoilor din județ, efectuând lucrările necesare într-un timp scurt, la prețuri reale. O facem și din alte două considerente. Salariile pe care eventualii angajați de la Direcția de Drumuri Județene care ar putea opera anunite utilaje sunt mici, nu vine nimeni să se angajeze! În plus, până la finalul anului nu se mai pot face angajări!”

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Aceeași Caraș Serv SRL ar urma să se autorizeze și să continue operarea bacului de la Moldova Nouă după expirarea perioadei de implementare a proiectului european prin care a fost achiziționat.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/