Mai puține infecții în spitalele din Timiș. Vin bani pentru echipamente

urgente judetean
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Patru spitale din Timiș vor primi bani, prin PNRR, pentru reducerea infecțiilor. Unitățile vor cumpăra echipamente și vor putea dezvolta laboratoarele de microbiologie. 

Peste 77 de milioane de lei vor fi alocați pentru reducerea infecțiilor din spitale. Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea cererilor de finanțare depuse prin PNRR și destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

„Astfel, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu a fost declarat eligibil pentru o finanțare de 29 de milioane de lei, Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brânzeu – 29,6 milioane și Institutul de Boli Cardiovasculare – 19 milioane de lei. Din județul Timiș a mai fost selectat pentru finanțare Spitalul Orășenesc Deta, cu 14 milioane.”, a anunțat deputatul PSD Alfred Simonis.

1000x100 (5)

Prin aceste proiecte, spitalele vor achiziționa echipamente și materiale destinate reducerii infecțiilor din spitale, își vor putea dezvolta laboratoarele de microbiologie și vor putea organiza saloane moderne, cu un singur pat, pentru limitarea extinderii germenilor patogeni între pacienți.