Mai puțin de patru ore până la aflarea rezultatului analizelor asistentului medical suspectat de infecție cu coronavirus!

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că Institutul Matei Balș va avea în câteva ore un rezultat în cazul asistentului venit din Germania, internat în Timișoara după ce inițial a fost investigat de medicii Spitalului Județean de Urgență din Reșița!

 „Vom avea cred un rezultat de la Matei Balș în seara asta, în jurul orei 9. (…) Am avut mai mulți suspecți de coronavirus, niciunul nu a fost confirmat. Avem un mecanism care funcționează foarte bine, o colaborare între mai multe ministere. La nivel național avem o capacitate foarte bună de diagnostic”, a spus ministrul Victor Costache, într-o conferință de presă la Minister.

Ministrul a anunțat că până la sfârșitul săptămânii, pe lângă centrul de diagnostic de la București vor mai fi 2 sau 3 centre de diagnostic, inclusiv în Timișoara.

„Am vorbit cu conducerea spitalului de la Timișoara și până la sfârșitul săptămânii viitoare va avea capacitate de diagnostic. Totul este de a scurta acești timpi de așteptare pentru un diagnostic rapid”, a mai spus Costache.

Protocolul pus în practică și validat cu celelalte ministere în cadrul Grupului „Coronavirus” este ca primii 10 pacienți să fie tratați în București, a precizat ministrul Costache.

Asistentul medical din Reșița care a lucrat în Germania și a intrat în contact cu 4 bolnavi de coronavirus a fost trimis de la Reșița la Timișoara și se așteaptă rezultatele analizelor. Între timp, 5 cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical suspectat de coronavirus sunt în carantină, monitorizată fiind şi familia tânărului.

DSP Timiș susține despre tânărul de 25 de ani din Reșița care a îngrijit în Germania patru persoane confirmate cu coronavirus că nu are gripă.