Mai mulți litri de sânge în PLUS pentru Centrul de Transfuzie din Timișoara!

Zeci de timișoreni au donat sânge de Ziua Îndrăgostiților cu ocazia unui eveniment organizat de partidul PLUS Timiș. 

„O picatură în minus, o inimă în plus”, campanie aflată la cea de-a treia ediție, a reușit să atragă atenția timișorenilor asupra unei probleme cu care țara noastră încă se confruntă – donarea de sânge. Potrivit Fundației Donatorilor Benevoli de Sânge, procentele arată că, în Danemarca, 10% din donatori sunt voluntari, în Germania 6%, în Olanda 8%, în Ungaria 4%, iar, în ceea ce privește România, procentul nu atinge nici măcar 2%. Asta, în contextul în care în fiecare zi, la nivel național, este nevoie de cel puțin 1.000 de litri de sânge, iar 450 de mililitri de sânge donat ar putea salva trei vieți.

„<<O picătură în minus, o inimă în plus>> se doreşte a fi nu doar o campanie de donare, cât şi una de conştientizare a nevoii de sânge din spitale şi de responsabilizare socială. Am încercat să explicăm beneficiile pentru sănătate în cazul donării de sânge şi să spulberăm mitul conform căruia aceasta ar dăuna organismului”, au transmis reprezentanții PLUS Timiș.

Oamenii trebuie să știe că se pot înregistra și ca donatori de celule stem, astfel încât să figureze în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. În acest fel pot oferi o şansă la viaţă bolnavilor de leucemie sau de boli grave ale ţesutului sanguin, ori ale sistemului imunitar.