Mai mulți copii la Lugoj! Anul a început cu un băiețel, deși municipiul de pe Timiș era cunoscut drept orașul fetelor

Primul copil care a văzut lumina zilei la Lugoj, în acest an, este un băiețel, care a primit nota 10 la naștere și mai ales contrazice tradiția ultimilor ani, în care primul venit al anului era fetiță.

Municipiul Lugoj era renumit în trecut prin două lucruri: numărul de biciclete și raportul de fete pe cap de băiat, nu mai puțin de șapte în vremurile bune. Explicația era simplă pentru ambele, bicicliști erau mulți datorită zonelor industriale unde lucrau peste 5.000 de oameni, iar numărul femeilor era de asemenea dat de industria ușoară, care a importat multă forță de muncă feminină.


Lucrurile nu prea mai stau așa, dovadă și faptul că în prima zi a anului 2019 la maternitatea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj a văzut lumina zilei un băiețel de nota 10, pe nume Amos Awramesku. În 2018, primul născut a fost o fetiță pe nume Patricia Claudia Ciobanu, care a obținut la naștere nota 10, iar în anul 2017, tendința pozitivă a dat-o tot o fetiță de trei kilograme, care a văzut lumina zilei pe 1 ianuarie, la ora 12.30. Din punct de vedere al natalității, la Lugoj totul pare a fi foarte bine, mai ales că la finalul anului trecut, între 27 decembrie 2018 și 1 ianuarie 2019 au venit pe lume 16 copii, un adevărat record în ceea ce privește natalitatea, pentru o perioadă atât de scurtă.

Sporul natural rămâne pozitiv în Lugoj, după cum arată ultimele date ale registrului Oficiului de Stare Civilă, privind raportul natalitate-mortalitate. De la începutul anului și până la sfârșitul lunii decembrie, în municipiul de pe Timiș s-au înregistrat 604 nașteri, cu 63 mai multe decât anul precedent și 590 de decese.

Tot conform statisticilor, în anul 2018 Lugojul număra aproape 50.000 de locuitori, iar la Oficiul de Stare Civilă s-au înregistrat 282 de căsătorii.