Mai multe zboruri pe ruta Timișoara-București. Încă o companie își reia activitatea pe „Traian Vuia”

Timișoara-București este, conform statisticilor, cea mai frecventată rută aeriană internă din România. Vești bune vin din partea operatorilor de zbor de pe Aeroportul Internațional din Timișoara, care anunță că o a treia companie își reia zborurile directe spre Capitală.

Cei ce preferă să călătorească pe ruta Timișoara-București și retur printre nori trebuie să știe că din 4 septembrie compania aeriană Ryanair reîncepe operarea curselor de pe Traian Vuia”. Cursele vor avea o frecvență de trei zboruri pe săptămână: luni, vineri și duminică.

Alte două companii aeriene efectuează curse regulate pe această rută, respectiv Tarom și Blue Air, cu o frecvență de zece zboruri pe săptămână, în zilele lucrătoare ale săptămânii și duminică. În primul semestru din acest an, peste 86.000 de pasageri au călătorit pe această rută, de pe Aeroportul Internațional Timișoara, tur și retur.

„Faptul că cea mai însemnată pondere în transportul intern a fost înregistrată de către Aeroportul Internațional Timișoara, după București, este un indice pozitiv în raport cu situația epidemiologică cu care ne confruntăm. În acest sens, deciziile companiilor aeriene de a relua zborurile regulate interne pot fi oportune pentru schimbul de relații economico-sociale între Regiunea de Vest și capitala țării.”, spune Dorel Grădinaru, directorul aeroportului din Timișoara.

Toți pasagerii care se îmbarcă de pe aeroport trebuie să respecte măsurile impuse în pandemie pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Ghidul cu măsuri este disponibil pe site-ul aeroportului.