Mai multe șanse la viață pentru bolnavii de COVID-19 în stare gravă! Secția ATI de la Reșița a fost extinsă

untitled design set 970x90 px

O adevărată gură de oxigen! Staționarul 1 al Spitalului Județean de Urgență Reșița are de astăzi paturi în plus pentru bolnavii de COVID-19. 

La mijlocul lunii martie, atunci când, la nivelul Ministerului Sănătății, au început serios discuțiile referitoare la suplimentarea paturilor ATI, acest lucru părea greu de realizat la Reșița din cauza lipsei de personal. Se pare că problema a fost rezolvată. Asta pentru că de astăzi, la cel mai mare spital din Caraș-Severin, funcționează extensia ATI, cu 20 de paturi. 10 dintre acestea sunt pentru pacienții COVID-19 cazuri ATI, iar 10 sunt pentru pacienții COVID-19 cu alte afecțiuni sau care necesită terapie intermediară.

Extensia Secției ATI funcționează la etajul 3 în Staționarul 1 al Spitalului Județean de Urgență Reșița (în locul Secției Oftalmologie) și a fost dotată cu aparatura primită prin Departamentul Național pentru Situații de Urgență, prin colaborarea cu Spitalul CFR Timișoara, Spitalul Județean de Urgență din Timișoara și Spitalul din Baia Mare. Extensia a fost dotată și cu o targă corespunzătoare și lifturi pentru pacienți din partea Crucii Roșii, filiala Caraș-Severin. Prin acest demers, în Secția ATI se delimitează riguros zona roșie (COVID-19), aflată la etajul 3, de zona verde (non-COVID-19) de la etajul 2.

Pentru a nu pune pacienții în pericol a fost achiziționat și montat ieri un compresor pentru rețeaua de oxigen, achitat integral de o persoană care dorește să își păstreze anonimatul, dar care a dorit să întindă o mână de ajutor spitalului. Aceeași persoană a repetat astăzi gestul de a achita încă un compresor, pentru a asigura și varianta de back-up.

publicitate ziar expresb 1000x100

Noile spații au dotările necesare, fiind amenajate conform standardelor, dau asigurări reprezentanții unității medicale. „Extensia în sine are un circuit corespunzător în care s-a investit tot prin bunăvoința celor care înțeleg că spitalul e și pentru prinți, si pentru cerșetori, pentru că boala nu iartă, indiferent de statutul social. Dar, în esență, pe cât de bine și frumos arată spațiul, pe atât de tristă e povestea și încercarea celor care îi vor trece pragul… Nădăjduiesc că viața va izbândi, așa cum a izbândit și acest proiect. Vreau să cred că știința și conștiința se vor reuni pentru a câștiga bătălia cu boala și pentru a reda pacienții celor care îi așteaptă acasă! (…) Când vorbim de bătălia cu boala pentru viață, nu merită să ierți greșelile celor care nu fac pasul înainte în acest sens și sunt mereu o frână, dar merită efortul chiar până la scrâșnirea dinților pentru că e o cauză nobilă, chiar dacă vremurile au dus la dezumanizarea unora dintre noi”, a transmis managerul Alina Stancovici.

Până acum, Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Reșița dedicată bolnavilor COVID-19 avea doar 10 paturi, plus încă un pat pentru cazuri suspecte, cu 7 medici și 47 de asistenți medicali.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/