Mai multe râuri din Banat sunt sub supraveghere. Ce transmit specialiștii pentru județele Timiș și Caraș-Severin

Situația meteo din ultimele 24 de ore a adus peste Banat cantități de precipitații însemnate și vânt puternic. Membrii Administrației Bazinale de Apă Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţele Timiș şi Caraş-Severin. Ce transmit specialiștii despre următoarele ore și despre situația actuală?

Institutul Național de Hidrologie a emis o avertizare hidrologică de COD GALBEN pentru râurile din Banat, valabilă până în 5 februarie, la ora 00.00. Râurile vizate sunt: Bega, Bega Veche, Timiș Pogăniș, Bârzava și afluenții lor. „În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, cantităţile de apă cumulate au depăşit 20-25 l/mp. Cantităţi mai însemnate s-au înregistrat la următoarele staţii hidrometrice: Luncani – 33,8 l/mp, Poiana Mărului – 33,4 l/mp și Moniom – 31,9 l/mp. Debitele sunt în uşoară creştere la toate staţiile hidrometrice datorită precipitaţiilor înregistrate, fără a se atinge cotele de apărare”, transmit oficialii Administrației Bazinale de Apă Banat.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă vizate de avertizările hidrologice aflate în vigoare.