Mai multe râuri din Banat sunt sub supraveghere. Ce transmit specialiștii pentru județele Timiș și Caraș-Severin

explo 1000x200

Situația meteo din ultimele 24 de ore a adus peste Banat cantități de precipitații însemnate și vânt puternic. Membrii Administrației Bazinale de Apă Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţele Timiș şi Caraş-Severin. Ce transmit specialiștii despre următoarele ore și despre situația actuală?

Institutul Național de Hidrologie a emis o avertizare hidrologică de COD GALBEN pentru râurile din Banat, valabilă până în 5 februarie, la ora 00.00. Râurile vizate sunt: Bega, Bega Veche, Timiș Pogăniș, Bârzava și afluenții lor. „În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, cantităţile de apă cumulate au depăşit 20-25 l/mp. Cantităţi mai însemnate s-au înregistrat la următoarele staţii hidrometrice: Luncani – 33,8 l/mp, Poiana Mărului – 33,4 l/mp și Moniom – 31,9 l/mp. Debitele sunt în uşoară creştere la toate staţiile hidrometrice datorită precipitaţiilor înregistrate, fără a se atinge cotele de apărare”, transmit oficialii Administrației Bazinale de Apă Banat.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă vizate de avertizările hidrologice aflate în vigoare.

banner 970 x 250