Mai multe centre de vaccinare anti-Covid din Timiș își închid porțile. Inclusiv unul din Timișoara pentru copii mici

centru vaccinare copii timisoara

Șapte centre de vaccinare din județul Timiș se închid în perioada următoare, după ce numărul celor care aleg să se imunizeze anti-Covid a scăzut de la o zi la alta. Trei dintre acestea se află în Timișoara. Este vorba despre centrele de la Vox Technology Park, Casa Tineretului și Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”.

Potrivit prefectului de Timiș, centrele de vaccinare care vor fi închise sunt cele amenajate la Șag, Moșnița Veche, Recaș, Ciacova și alte trei din Timișoara: Vox, Casa Tineretului și Muzeul de Tramvaie.

„La Vox Timișoara spațiul a fost pus la dispoziție gratuit, iar proprietarul a spus că, având în vedere numărul mic de vaccinări, ar dori ca, în cel mai bun caz, să perceapă chirie, iar la Șag a venit o solicitare din partea primăriei pentru închiderea acestui centru. Am aprobat închiderea ambelor centre. (…) Am făcut o analiză referitoare la numărul mediu de vaccinări pe fiecare centru și la proximitatea lor ca să vedem dacă putem optimiza și dacă putem să salvăm statul de la a cheltui bani inutil. Am căzut de acord, în unanimitate, ca urmare a acestei analize, să închidem centrele din Moșnița Veche, Recaș, Ciacova și două din Timișoara: FITT și Muzeul de Tramvaie. Am luat în calcul numărul mic de vaccinări zilnice și faptul că în proximitatea imediată se găsesc alte centre de vaccinare. Nu cred că cineva de la Moșnița are o problemă să vină la Timișoara dacă dorește să se vaccineze.”, a declarat prefectul Mihai Ritivoiu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Unul dintre centrele care se vor închide este cel pediatric de la Casa Tineretului, care a fost deschis în urmă cu doar două săptămâni. Din 26 februarie până acum, în cele 7 centre de vaccinare organizate în Timiș pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au fost administrate 380 de doze.

„Dacă e să rămânem cu mai puține centre este clar că acestea vor rămâne în cadrul spitalelor. Motivul principal: dorim să reducem banii aruncați pe apa sâmbetei. (…) Referitor la adresabilitate, în 8 februarie s-au vaccinat 6 copii la Casa Tineretului, respectiv 4 la «Louis Țurcanu», iar în 5 februarie s-au vaccinat 8 copii la Casa Tineretului. În datele de 3 și 4 februarie s-au vaccinat mai mulți copii la «Țurcanu» decât la Casa Tineretului: 6 la 4, respectiv 5 la 3. Atâta timp cât discutăm de niște cifre, nici măcar numere, adică vaccinații zilnici sunt mai puțini de 10, eu cred că foarte ușor putem să economisim niște bani, oferind o permanență la «Louis Țurcanu» în condiții de maximă siguranță.”, a explicat Ritivoiu.

Potrivit DSP Timiș, în ultimele 24 de ore, în centrele din județ au fost administrate 521 de vaccinuri, comparativ cu 527 (în 8 februarie), 346 (7 februarie), 590 (6 februarie) sau 737 (în 5 februarie). De la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid până în prezent, în centrele de aici au fost vaccinate 324.439 de persoane.

banner 970 x 250