Mai multe cazuri de coronavirus, mai multe verificări, în Timiș! Peste 200 de amenzi doar pentru nepurtarea măștilor de protecție

Județul Timiș se află pe lista celor în care, de câteva zile, are loc o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus. Numai astăzi au fost raportate peste 200 de îmbolnăviri, iar trendul ascendent i-a determinat pe oamenii legii să intensifice controalele în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase și în mijloacele de transport în comun. În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 190 de societăți comerciale, dar și 160 de mijloace de transport, dintre care 60 sunt mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate 800 de persoane. În urma verificărilor, au fost aplicate 236 de amenzi, în valoare de aproximativ 34.000 de lei. Aproape toate au fost date unor cetățeni care nu au purtat mască de protecție.

CITEȘTE ȘI: Creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus în județul Timiș! Au fost raportate peste 200 de noi îmbolnăviri

leader board 728 x 90 px

,,Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum și în mijloacele de transport, și să nu se expună la riscuri”, transmit autoritățile.

La acțiunile de verificare participă poliţiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, dar și ai Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș.