Mai multe cătuşe în cazul crimei de la Berzovia

Pentru că nu a respectat interdicţiile impuse de instanţă, Gheorghe Ursu, unul din cei patru bărbaţi implicaţi în cazul tragic de la balta de pescuit din Berzovia, a ajuns în arest preventiv pentru câteva zile.

Un bărbat de 62 de ani, paznic al bălţii din Berzovia, a fost găsit la finele lunii aprilie a anului trecut fără suflare. Bărbatul prezenta urme de violenţă la nivelul capului, cauzate de un tânăr de 19 ani, Ionel Vălcăuan, care a fost surprins alături de Cristian Popescu, Gheorghe Ursu şi Florin Bonţa în timp ce braconau.  „Fiind surprinşi de paznic, Cristian Popescu şi Ionel Vălcăuan l-au imobilizat şi l-au lovit pe bărbat, leziuni ce au condus la decesul acestuia”, spunea la acea vreme Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. Între timp s-a dovedit că doar tânărul de 19 ani poate fi tras la răspundere pentru omor deosebit de grav, în timp ce, ceilalţi sunt acuzaţi de braconaj piscicol.

Patru zile de arest pentru o schelă

Vălcăuan stă şi astăzi în arest preventiv, în timp ce faţă de ceilalţi trei inculpaţi s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Gheorghe Ursu a călcat însă strâmb şi, săptămâna trecută, Tribunalul Caraş-Severin a înlocuit în cazul acestuia măsura obligării de a nu părăsi localitatea cu arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile. Ursu a ajuns joia trecută în arest, dar luni a fost pus în libertate de Curtea de Apel Timişoara. Procurorul solicitase arestarea lui după ce a fost surprins în afara localităţii de domiciliu, încălcând astfel obligaţiile impuse de instanţă. “A fost o măsură netemeinică şi nelegală a Tribunalului Caraş-Severin. Ne aflăm în faza terminală a procesului, clientul meu nu a încălcat cu rea credinţă interdicţiile impuse, nu a încercat să se sustragă cercetării judecătoreşti şi cred că se luase o măsură exagerată. Prin termenul de rea credinţă se înţelege că ar fi vrut să se sustragă procesului penal sau să zădărnicească aflarea adevărului, acest lucru nefiind real. El a fost într-o localitate vecină să ia o schelă, deoarece trebuie să muncească pentru a-şi asigura existenţa. Curtea de Apel a înţeles acest lucru şi l-a pus în libertate de îndată”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

CITEŞTE ŞI: Doi tineri l-au omorât pe paznicul bălţii de pescuit din Berzovia