Spitalul CF din orașul de pe Bega a rămas fără 13 cadre medicale. Este vorba despre asistente și infirmiere care și-au dat astăzi demisia.
Nu este prima întâmplare de acest fel din țară. Astfel de situații au mai fost întâlnite în spitale din Orăștie, Suceava și Mioveni. Cadrele medicale recurg la astfel de gesturi de teamă că pot contacta virusul având în vedere lipsa echipamentelor de protecție. La Spitalul CFR motivul ar fi altul.
„Pot să înțeleg teama unora, grija pentru propria viață, sănătatea lor și a celor din familie. Trebuie să rămânem oameni raționali, lucizi, trebuie să rămânem cu o judecată rece. Pot să vă spun că am fost informat că 10 infirmiere și 3 asistente și-au dat demisia și nu au invocat lipsa de echipamente, așa am fost informat. Au spus că au părinți, au copii în întreținere și așa mai departe. Nu cred că e în regulă să dezertăm în timp de război. Războiul are regulile lui. Trebuie să îi încurajăm pe cei care sunt mai slabi de înger. Nu e ușor să te menții puternic. Să se uite la cei mulți care stau la baricade. Eu mereu dau exemplu corpul medical de la Victor Babeș. Nu pentru că este al Primăriei, ci pentru că avem un exemplu de dăruire, de competență și până la ora actuală am făcut față și sper să facem în continuare”, a spus primarul Nicolae Robu.
La nivelul județului Timiș există un plan alb care prevede organizarea spitalelor în funcție de gravitatea situației. Spitalul „Victor Babeș” se află în linia I, urmat de Spitalul Municipal din Lugoj, care va fi un spital suport. Asta în cazul în care paturile de la unitatea sanitară din Timișoara vor fi ocupate în proporție de 100% cu pacienți COVID-19. În schemă sunt introduse și spitalele orășenești, Spitalul Municipal din Timișoara, dar și Spitalul CF. Spitalul Județean asigură în permanență îngrijiri medicale pentru pacienții COVID-19, dar doar în cazuri urgente ce nu pot fi tratate la alte unități sanitare.