Mai multă siguranță: comuna Turnu Ruieni va fi monitorizată video!

camere de supraveghere 620x400

Primăria Turnu Ruieni a reușit să atragă fondurile necesare pentru implementarea unui sistem inteligent de supraveghere video la nivelul comunei. Investiția se va face în acest an.

Mai multe camere de supraveghere video vor fi montate în toate localitățile comunei Turnu Ruieni, în 2023, după ce primăria a obținut o finanțare europeană de peste 700.000 de lei pentru implementarea investiției.

Camerele video vor fi instalate la intrările și ieșirile din localități, pentru monitorizarea traficului, precum și în zonele cunoscute de autorități ca fiind predispuse la depozitarea necontrolată a deșeurilor ori la sustragerea ilegală a masei lemnoase. Dispozitivele vor fi legate la un centru de comandă, care va stoca și înregistra imaginile 24 din 24 de ore.

„Ne-am dorit să montăm camere video în toată comuna pentru o mai bună siguranță a cetățenilor, descurajând astfel furturile din gospodării sau de lemn ori depozitarea necontrolată a deșeurilor. Camerele vor fi montate la intrările și ieșirile din localități, dar și în interiorul lor, și credem noi că așa vom reuși să facem și o monitorizare mai exactă a turiștilor care ne vizitează. Valoarea acestui proiect câștigat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se ridică la 730.000 de lei.”, a precizat Cosmin Belci, primarul comunei Turnu Ruieni.